Οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης» σκότωσαν Τούρκο στρατιώτη στη μεθόριο των δύο χωρών – Περίεργη σιγή από Τουρκία

Οι Ιρανοί «Φρουροί της Επανάστασης» σκότωσαν Τούρκο στρατιώτη στη μεθόριο των δύο χωρών – Περίεργη σιγή από Τουρκία

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στη μεθοριακή γραμμή με το Ιράν από πυρά των Ιρανών “Φρουρών της Επανάστασης”, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα κουρδικό χωριό εντός της ιρανικής επικράτειας με αποτέλεσμα οι ιρανικές δυνάμεις να απαντήσουν αμέσως με σφοδρά πυρά πυροβολικού, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο θάνατος του Τούρκου στρατιώτη.

Αυτό που κάνει εντύπωση βέβαια είναι η σιγή των τουρκικών ΜΜΕ τα οποία κρατούν το θέμα σε χαμηλούς τόνους, ενώ ίδια στάση κρα΄τα και η τουρκική κυβέρνηση, η οποία δεν έχει προσχωρήσει ακόμη σε κάποια ανακοίνωση διαμαρτυρίας, ή σε κάποια απο τις γνωστές ανακοινώσεις της όταν πρόκειται για άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, η Συρία ή κάποια άλλη.



Σύμφωνα με τουρκικές πηγές (οι οποίες προσσπαθούν να υποβαθμίσουν το επεισόδιο) οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ κατά ομάδας του ΡΚΚ αλλά ένα βλήμα όλμου έπεσε σε ιρανικό έδαφος. Οι Ιρανοί άνοιξαν πυρ κατά των Κούρδων του ΡΚΚ υποτίθεται για να μην εισέλθουν σε ιρανικό έδαφος με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Τούρκος στρατιώτης πιθανότατα από λάθος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.