ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Ανεξέλεγκτη η Τουρκία στέλνει συνεχώς μισθοφόρους στη Λιβύη – Χαφτάρ: «Δεν θα σταματήσουμε εάν δεν τους διώξουμε όλους»

Ανεξέλεγκτη η Τουρκία στέλνει συνεχώς μισθοφόρους στη Λιβύη – Χαφτάρ: «Δεν θα σταματήσουμε εάν δεν τους διώξουμε όλους»

Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να στέλνει μισθοφόρους και εξτρεμιστές μουσουλμάνους από τη Συρία στο έδαφος της Λιβύης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- SOHR, παρακολούθησε την άφιξη μιας νέας… παρτίδας τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες ενόπλους από διάφορες μουσουλμανικές χώρες που βρίσκονται στην Συρία, πολεμώντας για την… «Αντιπολίτευση».

Την ίδια ώρα μια άλλη ομάδα δεκάδων μισθοφόρων από την Τουρκία επέστρεψε από τη Λιβύη στη Συρία λόγω του ότι έληξε το συμβόλαιό τους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του SOHR, ο αριθμός των μισθοφόρων από την Συρία που έφτασαν στη Λιβύη έχει αυξηθεί σε σχεδόν 17.000, συμπεριλαμβανομένων 350 παιδιών κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων 6.000 επέστρεψαν στη Συρία αφού πέρασαν η διάρκεια των συμβάσεων τους και έλαβαν τους μισθούς τους, περί τα 1.000$ το μήνα.

https://twitter.com/MLNA2020/status/1289766038679085057

Αραβικό δημοσίευμα, εξάλλου, αναφέρει ότι ομάδες προσκείμενες στον τουρκικό στρατό στη Συρία, πιέζουν εξτρεμιστές μουσουλμάνους από την Τυνησία που ήρθαν να πολεμήσουν ως τζιχάντ, να μεταβούν στη Λιβύη για τον ίδιο λόγο.

Ήδη, 2.500 από αυτούς έχουν πειστεί, εκπαιδεύτηκαν σε τουρκικά στρατόπεδα και εστάλησαν την Τρίπολη.

Την ίδια ώρα ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ δίνει όρκο ότι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους, για να φύγουν όλοι οι Τούρκοι αποικιοκράτες και ξένοι μισθοφόροι από την Λιβύη.

Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης μεγάλου σχηματισμού του LNA, ο Χαφτάρ είπε ότι ο λαός της Λιβύης στα 300 χρόνια της οθωμανικής κατοχής δεν είδε τίποτα άλλο από τους Τούρκους εκτός από φόνους, κακία και επιπλέον φόρους.

Ο στρατηγός Χαφτάρ, που διοικεί τα στρατεύματα της νόμιμα εκλεγμένης Βουλής των Αντιπροσώπων (HoR) της Λιβύης, τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), έκανε τις δηλώσεις αυτές το Σάββατο στην επιθεώρηση της ταξιαρχίας «Ταρίκ μπιν Ζιγιάντ».

Στον λόγο του προς τους συγκεντρωμένους στρατιώτες, ο Χαλίφα Χαφτάρ ορκίστηκε να αντιμετωπίσει μισθοφόρους και Τούρκους και να τους διώξει από τη λιβυκή επικράτεια.

«Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την αποικιοκρατία.Οι Τούρκοι έμειναν στη Λιβύη για 300 χρόνια και οι Λίβυοι δεν είδαν τίποτα παρά μόνο κακό», είπε.

«Οι Λίβυοι θα αντιμετωπίσουν κάθε αποικιοκράτη και θα τον εκδιώξουν. Είμαστε σε επιφυλακή και η εκδίωξή τους είναι ο πρωταρχικός μας στόχος», πρόσθεσε.

Ο Λίβυος στρατηγός εξέφρασε τη λύπη του για τη στρατολόγηση μισθοφόρων από μια «αγαπητή χώρα όπως η Συρία», προσθέτοντας:

«Δεν είναι Σύροι, αλλά μάλλον μισθοφορικές ομάδες χωρίς πατρίδα και οικογένεια», μεταδίδει το Al Arabiya.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) είναι κανονικός τακτικός στρατός. Καμία σχέση δεν έχει με τις συμμορίες ατάκτων παραστρατιωτικών και τζιχαντιστών που υποστηρίζουν την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τρίπολης.

https://twitter.com/MLNA2020/status/1289702128454270978

Ο στρατηγός Χαφτάρ ανέφερε ότι «οι μισθοφόροι που ήρθαν στη Λιβύη στρατολογήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν» από την Τουρκία.

Όπως είπε, «αυτές οι ομάδες δεν έχουν σπίτια, δεν έχουν οικογένειες».

https://twitter.com/MLNA2020/status/1289673214650507264

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/MLNA2020/status/1289675466530406400

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.