ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

AHEPA: Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Μεσόγειο

AHEPA: Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Μεσόγειο

Διαδικτυακή συζήτηση, με την επικοινωνιακή χορηγία του pronews.gr, διοργανώνει η AHEPA σε συνεργασία με Mediterranean Council & Forum (medcf.org), σήμερα Κυριακή 9 Αυγούστου και ώρα 20.00 Ελλάδος (13.00 Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ- EST) με θέμα την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Μεσόγειο.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Μr. Frederick Hotchner Retired CIA Executive Manager /Consultant – MEDCF Senior Advisor (USA).

Θα συζητήσουν ζωντανά σε παράλληλη προβολή στο youtube και το facebook οι Zenon Christodoulou PhD, Adjunct Professor at William Paterson University AHEPA’s Chairman Cyrpus Hellenic Affairs (GREECE/USA), C. Derek Campbell CEO Energy & Natural Resource Security, Inc. Member of the AFRICA Energy Chamber (USA) και Mark Langfan Managing General partner at The Langfan Comp.. Chairman Americans for the Safe of Israel- MEDCF Deputy Director M. East Dep. (USA).

Θα προλογίσει και θα σχολιάσει ο Ανδρέας Ζαπουνίδης Σύμβουλος Ασφαλείας & Community Liaison Consultant Energy and Defence Industry – Πρόεδρος του τμήματος ΑΗΕΡΑ HJ41 Καλαμαριά.

Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να έχει σημαντική επιρροή στην ασφάλεια της Μεσογείου, αλλά όχι απαραίτητα ως αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών πολιτικών της Αμερικής. Η πιο σημαντική επιρροή θα μπορούσε να προκύψει ως αποτέλεσμα των προσπαθειών των ΗΠΑ για σταθεροποίηση της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

Αμερική και Ευρώπη – Ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου, ΗΠΑ και Ανταγωνισμός Μεγάλων Δυνάμεων, σε συνεννόηση με την αμερικανική εστίαση στον ανανεωμένο ανταγωνισμό «Μεγάλων Δυνάμεων» και τις ανησυχίες που προκαλεί η στάση της Ρωσίας, οι ΗΠΑ ανησυχούν επίσης όλο και περισσότερο για την Κινεζική επιρροή στην Ευρώπη – Μέση Ανατολή και Μεσογειακές σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας και Περιφερειακή Ασφάλεια, αρκετοί παράγοντες έχουν επιδεινώσει τις σχέσεις των ΗΠ με την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Ρ.Τ. Ερντογάν προσπάθησε να ισορροπήσει τις σχέσεις με τα δυτικά κράτη το Ιράν και τη Ρωσία. Αυτές οι ενέργειες του είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της δυσπιστίας μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ – Συμμετοχή των ΗΠΑ στη Λιβύη – Ο δρόμος προς το μέλλον.

Συνοπτικά, θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό ότι οι ΗΠΑ εφαρμόζουν μια «έμμεση προσέγγιση» για την ενίσχυση της ασφάλειας της Μεσογείου. Εστιάζοντας στην αποσταθεροποιητική επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας, αντιμετωπίζοντας ανησυχίες σχετικά με τον ανταγωνισμό στη Μαύρη Θάλασσα κυρίως η αντιμετώπιση με ρεαλισμό και με βιώσιμο των προκλήσεων της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι ΗΠΑ έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σημαντικά σε ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή.

*Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα.

(Χορηγός ζεύξης social media eforum LIOKOU COPY SHOP)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε να δείτε σε live streaming στο

">youtube/AHEPA HJ41 και στο facebook/AHEPA HJ41
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.