ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλικά ΜΜΕ: Ελληνογαλλική συμφωνία για ενεργοποίηση του άρθρου 42-7 της Συνθήκης της ΕΕ εάν απαιτηθεί

Γαλλικά ΜΜΕ: Ελληνογαλλική συμφωνία για ενεργοποίηση του άρθρου 42-7 της Συνθήκης της ΕΕ εάν απαιτηθεί

Γαλλική αμυντική ιστοσελίδα αναφέρει ότι στην συνάντηση στην Κορσική μεταξύ των ηγετών Γαλλίας και Ελλάδος, Κ.Μητσοτάκη και Ε.Μακρόν φέρεται να βρέθηκε βάση «νομικής φόρμουλας» για γαλλική συνδρομή σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία βέβαια μοιάζει αρκετά απομακρυσμένη για τώρα, καθώς όπως και το ταγκό, θέλει δύο.

Σύμφωνα πάντα με το γαλλικό δημοσίευμα Ελλάδα και Γαλλία θα ενεργοποιήσουν το άρθρο 42-7 της Συνθήκης ΕΕ, το οποίο αναφέρει ότι τα κράτη μέλη πρέπει «να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, εάν μια άλλη χώρα γίνει το αντικείμενο μιας «ένοπλης επιθετικότητας στην επικράτειά της».

Το πρόβλημα λόμως έγκειται στο γεγονός ότι το κείμενο, δεν είναι δεσμευτικό, δεδομένου ότι δεν αφορά όλα τα κράτη μέλη.

Ειδικοί αναφέρουν ότι το άρθρο αυτό μπορεί να μην έχει, σε αντίθεση με το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, αυτόματη ισχύ αλλά μπορεί βάσει των ιδιαίτερων συνθηκών να ερμηνευτεί σε έκτακτη χορήγηση στρατιωτικού υλικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.