ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μ.Πομπέο: Περιμένει στην Ουάσινγκτον τους ΥΠΕΞ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν

Μ.Πομπέο: Περιμένει στην Ουάσινγκτον τους ΥΠΕΞ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο περιμένει την Παρασκευή τους υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στην Ουάσινγκτον, συνάντηση που γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον τερματισμό των πιο σφοδρών μαχών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν σχολίασε αμέσως την πληροφορία. Όμως οι συναντήσεις αυτές υποδηλώνουν πως, λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον εντείνει την ανάμιξή της σε προσπάθειες για τον κατευνασμό μιας σύγκρουσης που έχει σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Η Ρωσία είχε ηγηθεί μέχρι τώρα των μεσολαβητικών προσπαθειών για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, έναν αυτόνομο θύλακο μέσα στο Αζερμπαϊτζάν που ελέγχεται από Αρμένιους, αλλά δύο εκεχειρίες που επιτεύχθηκαν με τη μεσολάβηση της Μόσχας αυτό τον μήνα δεν κατάφεραν να σταματήσουν τις μάχες.

Οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες ανέφεραν ότι σημειώθηκαν έντονα πυρά μέσα και γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ σήμερα, με τον θύλακο να καταγράφει τους θανάτους άλλων 43 στρατιωτών του.

Η βία προκαλεί φόβους ότι οι περιφερειακές δυνάμεις Τουρκία και Ρωσία μπορεί να εμπλακούν σε μια ευρύτερη σύγκρουση, και ανησυχία για τους αγωγούς στο Αφγανιστάν που μεταφέρουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο στις παγκόσμιες αγορές.

Προσώρας δεν είναι σαφές αν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο πλευρών θα συναντηθούν χωριστά ή ταυτόχρονα με τον Πομπέο.

Το Αζερμπαϊτζάν ανέφερε πως ο Αζέρος υπουργός Εξωτερικών, Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ, θα συναντηθεί επίσης με απεσταλμένους της επονομαζόμενης Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ, της οποίας συμπροεδρεύουν η Ρωσία, η Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν ηγηθεί για χρόνια της μεσολάβησης στη σύγκρουση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αρμενία δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για τα σχέδια του υπουργού Εξωτερικών Ζοχράμπ Μνατσακανιάν στην Ουάσινγκτον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.