ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Σύγκρουση αμερικανικού Πενταγώνου με FBI για το «φακέλωμα» των Εθνοφρουρών

Σύγκρουση αμερικανικού Πενταγώνου με FBI για το «φακέλωμα» των Εθνοφρουρών

Σύγκρουση Πενταγώνου με FBI για το «φακέλωμα» των Εθνοφρουρών.Το αμερικανικό Πεντάγωνο αντέδρασε με οργισμένη ανακοίνωσή του στα σχέδια του FBI να ελέγχει τη «νομιμοφροσύνη» των 25.000 εθνοφρουρών που έχουν επιφορτιστεί με τη φρούρηση του Τζόε Μπάιντεν, λέγοντας δεν υφίσταται «καμία εσωτερική απειλή» για το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε το FBI διεξάγει ενδελεχή έρευνα στα μέλη της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ που θα αναπτυχθούν στο Καπιτώλιο, για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν θέλοντας να προλάβει «εσωτερικές απειλές».

Τα μέτρα, σύμφωνα πάντα με το FBI κρίθηκαν αναγκαία, κι ενώ χιλιάδες μέλη της Φρουράς πραγματοποιούν περιπολίες στην αμερικανική πρωτεύουσα, πριν την τελετή ορκωμοσίας στην Ουάσινγκτον.

Ο επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας, μιλώντας στο ABC δήλωσε ότι οι εθνοφρουροί ελέγχονται πριν φύγουν από την πολιτεία τους. Όπως είπε, είναι μία διαδικασία πιστοποίησης και διαρκών ελέγχων μέχρι να βγουν στον δρόμο.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δεν διευκρίνισε αν οι έλεγχοι περιλαμβάνουν και ερωτήσεις για τις απόψεις των φρουρών για την εγκυρότητα των εκλογών, ωστόσο υπό έρευνα βρίσκεται το παρελθόν τους.

Η διαδικασία θεωρείται πολύ δύσκολη, καθώς πιστοποιούνται πάνω από 25.000 μέλη της Εθνικής Φρουράς, που θα αναλάβουν τη φύλαξη της ορκωμοσίας.

Οι αξιωματικοί του FBI διενεργούν ελέγχους για το παρελθόν αυτών που θα κατεβούν στον δρόμο, με περισσότερες λεπτομέρειες και σε περισσότερα επίπεδα. Μέρος των ελέγχων διενεργεί και η μυστική υπηρεσία. Μόλις βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει εσωτερική απειλή, τότε δίνεται πιστοποίηση!

Την ίδια ώρα, η Εθνική Φρουρά της πολιτείας της Ουάσινγκτον παρέχει έξτρα εκπαίδευση στα μέλη της υπηρεσίας που φτάνουν στην πρωτεύουσα, ενώ αν ακούσουν κάτι που θεωρείται ακατάλληλο, καλούνται να το αναφέρουν στους ανωτέρους τους, με στόχο να εμποδιστούν φαινόμενα εξτρεμισμού.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, μέσω του εκτελών χρέη υπουργού Christofer Miller αντιδρώντας σε αυτές τις αναφορές , με επείγουσα ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν συνίσταται καμία “εσωτερική απειλή” και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τέτοια, επικρίνοντας τη στάση του FBI.

https://twitter.com/disclosetv/status/1351251213166276609

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/disclosetv/status/1351251027920474117.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.