ΗΠΑ: Επέστρεψε το Parler στις οθόνες – Ο «δεξιός» αντίπαλος του «αριστερού» Twitter «γύρισε από το σκότος»

ΗΠΑ: Επέστρεψε το Parler στις οθόνες – Ο «δεξιός» αντίπαλος του «αριστερού» Twitter «γύρισε από το σκότος»

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ και μεγάλος αντίπαλος του Twitter, το Parler, επέστρεψε στις οθόνες εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως!

Το Parler είχε κατέβει πραξικοπηματικά με απόφαση της Amazon από τους server της, καθώς χρησιμοποιείται κυρίως μετά τους δεξιούς ψηφοφόρους του Ν.Τραμπ,

Ο διευθύνων σύμβουλος της Parler, John Matze, είχε προετοιμάζει το σαββατοκύριακο, με δήλωσή του την επιστροφή, καθώς βρέθηκαν οι server από την ανοικτή αγορά, υποσχόμενος ότι «η εναλλακτική λύση στο νεοταξικό Twitter θα επιστρέψει μετά το σκοτάδι».

«Θα επιλύσουμε οποιαδήποτε πρόκληση ενώπιόν μας και θα σας καλωσορίσουμε σύντομα. Δεν θα αφήσουμε τον πολιτικό λόγο να χαθεί»!

Το Parler τέθηκε εκτός σύνδεσης πριν από μια εβδομάδα μετά την διακοπή των υπηρεσιών του από τις υπηρεσίες Web της Amazon, μια κίνηση που ακολούθησε τις αποφάσεις της Apple και της Google να σταματήσουν εντελώς παράνομα και πραξικοπηματικά τη διανομή των εφαρμογών για κινητά του κοινωνικού δικτύου.

Μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας του έπειτα από αίτημα της Επιτροπής Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, σε ένα κρεσέντο πολιτικού αμοραλισμού, τοο FBI ανακοίνωσε ότι «θα διεξάγει έρευνα για το ρόλο που διαδραμάτισε ο ιστότοπος Parler στην άλωση του Καπιτωλίου»!

Η Κάρολιν Μαλόνεϊ, πρόεδρος της Επιτροπής, με το πρωτοφανές πολιτικό θράσος που απαιτείται για να χρησιμοποιείται μια ομοσπονδιακή υπηρεσία κατά πολιτικών αντιπάλων επικαλέστηκε «δημοσιεύματα του Τύπου που περιέγραφαν με λεπτομέρειες τις βίαιες απειλές που διατύπωναν, πριν την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου, χρήστες σε αυτό τον ιστότοπο ενάντια σε αξιωματούχους για τον ρόλο τους στην κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ»!

https://www.vimeo.com/500876670

Έπειτα από τα επεισόδια, η Google και η Apple απέκλεισαν τον ιστότοπο Parler από τα ψηφιακά καταστήματά τους μέσω των οποίων μπορεί να κατεβάζει κανείς εφαρμογές, ενώ η Amazon έπαψε να του παρέχει υπηρεσίες web hosting, πρακτικά «κατεβάζοντας» τον από το Διαδίκτυο.

Δείτε τον εκπομπή PRONEWS με την έρευνα για την απειλή που συνιστούν τα κυρίαρχα social media για τους δημοκρατικούς θεσμούς:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.