ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία για Αλβανία: Δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο για παραβίαση των μέτρων από τον διπλωμάτη μας

Ρωσία για Αλβανία: Δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο για παραβίαση των μέτρων από τον διπλωμάτη μας

To υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στην ανακήρυξη Ρώσου διπλωμάτη ως προσώπου «non grata» από την Αλβανία.

Υπενθυμίζεται πως η Αλβανία κήρυξε persona non grata, Ρώσο διπλωμάτη αναφέροντας πως παραβίασε τους περιοριστικούς κανόνες για την πανδημία.

Από την πλευρά της η Μόσχα απαντά πως τα Τίρανα δεν παρουσίασαν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για αυτό.

Τη λύπη της για την απόφαση των Τιράνων να απελάσουν Ρώσο διπλωμάτη εξέφρασε εξάλλου νωρίτερα η Ρωσία και τόνισε ότι θα απαντήσει στη μη φιλική κίνηση, η οποία αξιολογείται ως πρόκληση με στόχο τη βλάβη των διμερών δεσμών.

https://www.vimeo.com/500876670

Την Πέμπτη η Αλβανία κήρυξε ως ανεπιθύμητο πρόσωπο Ρώσο διπλωμάτη, καλώντας τον να φύγει από τη χώρα εντός 72 ωρών.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι είχε επικοινωνήσει με τον Ρώσο πρέσβη στα Τίρανα Μιχαήλ Αφανασίεφ, εκφράζοντας την ανησυχία για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των μέτρων μάχης κατά του κορωνοϊού από διπλωμάτη στη ρωσική πρεσβεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, τα Τίρανα εξέφρασαν την ελπίδα ότι η απόφαση θα εκληφθεί από τη Μόσχα ως μέτρο προστασίας της υγείας και επιβεβαίωσε τη ρωσική πλευρά για φιλικά αισθήματα και ετοιμότητα για συνεχή βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.