ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πειρατική επίθεση σε δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στην Αφρική

Πειρατική επίθεση σε δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στην Αφρική

Δύο πειρατικές επιθέσεις σημειώθηκαν στην Αφρική, σε πλοία ελληνικών συμφερόντων, με διαφορά μόλις λίγων ωρών.

Η πρώτη επίθεση από πειρατές πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της 6ης Φεβρουαρίου το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Sea Phantom συμφερόντων Γιάννη Περογιαννάκη , περίπου 91 ναυτικά μίλια (168 χλμ.) δυτικά της Μπάτα στην Ισημερινή Γουινέα και 115 ναυτικά μίλια έξω από τις ακτές του Καμερούν. Το περιστατικό συνέβη μέσα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη του Σάο Τομέ και Πρίνσιπε.

Το πλοίο με σημαία των Νήσων Μάρσαλ βρισκόταν εν πλω από το Λομέ του Τόγκο, όταν επιβιβάστηκαν σε αυτό οκτώ ένοπλοι πειρατές.

Η Dryad Global ανέφερε ότι η παρακολούθηση του ais δείχνει ότι το πλοίο έπλεε ανατολικά με 12,7 κόμβους πριν πραγματοποιήσει ελιγμούς αποφυγής, στρέφοντας απότομα προς τα δεξιά του.

Το δεξαμενόπλοιο λειτουργεί υπό την Petrochem General Management της Αθήνας, η οποία δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

Απόπειρα επίθεσης και σε τάνκερ της Thenamaris

Στο μεταξύ, η Ambrey ανέφερε πως στις 7 Φεβρουαρίου, πειρατική επίθεση δέχτηκε το τάκερ VLCC Seaking της εταιρείας Thenamaris συμφερόντων Νικόλα Μαρτίνου με σημαία Μπαχαμών, 73 ναυτικά μίλια δυτικά του Port Gentil στη Γκαμπόν. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αναφορές, ένα μικρό σκάφος πλησίασε το τάνκερ και τέσσερις πειρατές επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε αυτό χρησιμοποιώντας σκάλες, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Το VLCC Seaking κατεγράφη να πλέει στην περιοχή από τις 6 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, το πλοίο επιτάχυνε έως και 13 κόμβους και μετακινήθηκε σε νέα θέση 30 ναυτικά μίλια νότια της περιοχής προσέγγισης.

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Dryad Global, ο πλοίαρχος θεωρείται ότι επιχείρησε «κίνηση αποφυγής». «Είναι πολύ πιθανό ότι η επίθεση έγινε από την ίδια ομάδα που στόχευσε το Sea Phantom» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ενδέχεται περαιτέρω περιστατικά να συμβούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Ως εκ τούτου, το επίπεδο κινδύνου για όλα τα σκάφη που βρίσκονται στον Κόλπο της Γουινέας πρέπει να θεωρηθεί υψηλό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.