ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νιγηρία: Ελεύθεροι οι μαθητές – Τους είχαν απαγάγει από οικοτροφείο

Νιγηρία: Ελεύθεροι οι μαθητές – Τους είχαν απαγάγει από οικοτροφείο

Την περασμένη εβδομάδα 27 μαθητές, 3 μέλη του προσωπικού και 12 μέλη των οικογενειών τους απήχθησαν από ένοπλη συμμορία

Ελεύθεροι αφέθηκαν από ένοπλους 42 άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους και 27 μαθητές, που είχαν απαχθεί την περασμένη εβδομάδα από οικοτροφείο στην πολιτεία του Νίγηρα, η οποία βρίσκεται στο βορειοκεντρικό τμήμα της Νιγηρίας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας.

Την περασμένη εβδομάδα 27 μαθητές, 3 μέλη του προσωπικού και 12 μέλη των οικογενειών τους απήχθησαν από ένοπλη συμμορία που εισέβαλε σε κυβερνητικό σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή Καγκάρα στην πολιτεία αυτή γύρω στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα. Ένα αγόρι σκοτώθηκε κατά την εισβολή των ενόπλων. «Οι μαθητές που είχαν απαχθεί, το προσωπικό και οι συγγενείς του κυβερνητικού κολλεγίου της Καγκάρα απελευθερώθηκαν και τους υποδέχθηκε η κυβέρνηση της πολιτείας του Νίγηρα», δηλώνει ο κυβερνήτης της πολιτείας, Σάνι Μπέλο, σε μήνυμά του στο Twitter.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι απαγωγές για λύτρα από ένοπλες ομάδες, πολλές από τις οποίες φέρουν όπλα και χρησιμοποιούν μοτοσικλέτες, είναι συχνές σε πολλές πολιτείες στη βόρεια Νιγηρία. Σε ξεχωριστή επιδρομή που έγινε την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, στην πολιτεία Ζαμφάρα, ένοπλοι εισέβαλαν τη νύχτα σε σχολείο θηλέων και απήγαγαν περισσότερες από 300 μαθήτριες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.