Ο Λευκός Οίκος αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στις σχέσεις που θέλουν να έχουν οι ΗΠΑ με τη Ρωσία, μετά και το τηλεφώνημα Μπάιντεν – Πούτιν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν μια προβλέψιμη και σταθερή σχέση με τη Ρωσία και θα επιδιώξουν αυτόν τον στόχο κατά τη μελλοντική σύνοδο κορυφής Μπάιντεν-Πούτιν, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Τετάρτη.

«Στόχος μας ως Ηνωμένες Πολιτείες είναι να έχουμε μια προβλέψιμη σχέση με τη Ρωσία, να σταθεροποιήσουμε αυτήν τη σχέση και σίγουρα να έχουμε μια συζήτηση, έχοντας μια διάσκεψη κορυφής θα ήταν μια ευκαιρία να συζητήσουμε τομείς όπου συμφωνούμε και μπορούμε να συνεργαστούμε όπως είναι η μη διάδοση (των όπλων), προφανώς η (Ρωσία) συνεργάζεται στο P5 + (1) και αυτό θα μπορούσε να είναι μέρος του φόρουμ για τη συζήτησή μας» δήλωσε η Ψάκι.

Την Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησαν όχι μια ιδιαίτερα φιλική τηλεφωνική συνομιλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τη στρατηγική σταθερότητα, τις φερόμενες «επιθέσεις στον κυβερνοχώρο» και την ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές, καθώς και τη «σταθερή δέσμευση» της Αμερικής προς την Ουκρανία.