ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συρία: Η Δύση κατηγορεί για χρήση χημικών τον Άσαντ – Η Ρωσία εξαϋλώνει 200 ισλαμιστές μαχητές

Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (OPCW) θα αποφασίσει αυτή την εβδομάδα εάν θα επιβάλει κυρώσεις στη Συρία, αφού κατηγορεί το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ ότι χρησιμοποίησε το νευρικοπαραλυτικό αέριο σαρίν και το τοξικό αέριο χλωρίου σε επίθεση του το 2018, σε περιοχή που κατεχόταν από την αντιπολίτευση.

Ωστόσο οι απαντήσεις που έδωσε το Συριακό καθεστώς στην παραπάνω κατηγορία, δεν κρίνονται πειστικές!

“Η άρνηση της Συρίας να παράσχει πιστά τις ζητούμενες πληροφορίες δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνει αναπάντητη”, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κοινή δήλωση προς τα Ηνωμένα Έθνη την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας ότι “εναπόκειται τώρα στη διεθνή κοινότητα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.”

Αυτό σημαίνει ότι η Δύση ακόμα ψάχνει αφορμή για επέμβαση κατά του Σύρου προέδρου αλλά η ρωσική στρατιωτική παρουσία εγγυάται την ακεραιότητα της χώρας.

Έτσι σήμερα ρωσικά μαχητικά εξαπέλυσαν επίθεση σε μια βάση ανταρτών στη Συρία, όπου σχεδιάζονταν τρομοκρατικές επιθέσεις και από τα πλήγματα σκοτώθηκαν έως και 200 μαχητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, που επικαλείται ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, καταστράφηκαν δύο καταφύγια, 24 φορτηγάκια εξοπλισμένα με πολυβόλα, περίπου 500 κιλά πυρομαχικών και συστατικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.