Αφγανιστάν: Πολύωρη μάχη Ταλιμπάν και τζιχαντιστών του ISIS με τουλάχιστον έξι νεκρούς στην Καμπούλ

Τι δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας

Αφγανιστάν: Πολύωρη μάχη Ταλιμπάν και τζιχαντιστών του ISIS με τουλάχιστον έξι νεκρούς στην Καμπούλ

Δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη σε πολύωρη μάχη με τζιχαντιστές που εκτυλίχθηκε σε συνοικία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, της Καμπούλ.

Άλλα τέσσερα μέλη των δυνάμεων των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν στη μάχη, στη σιιτική συνοικία Καρτ-ι-Σαχί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της de facto κυβέρνησης.

Οι Ταλιμπάν σπανίως παραδέχονται απώλειες στις τάξεις τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του καθεστώτος των σκληροπυρηνικών σουνιτών, οι τζιχαντιστές ανήκαν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η επιχείρηση σχεδιάστηκε προσεκτικά, ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων στη συνοικία, κατά τη ίδια πηγή.

Ωστόσο, βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από οπαδούς των Ταλιμπάν εικονίζουν τις δυνάμεις του να χρησιμοποιούν εκρηκτικά για να καταστρέψουν παλιό οίκημα όπου φέρονταν να κρύβονται οι μαχητές του ISIS.

Οι Ταλιμπάν υποστήριξαν πως τέσσερα μέλη του ΙΚ, που είχαν σκοπό να επιτεθούν σε μέλη της σιιτικής μειονότητας, σκοτώθηκαν και άλλο ένα συνελήφθη στη μάχη.

Η επιχείρηση-επίδειξη δύναμης των Ταλιμπάν διεξήχθη μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σκοτώθηκε σε επιδρομή UAV στην Καμπούλ.

Ο Ζαουάχρι φέρεται να κρυβόταν σε σπίτι που ανήκει σε συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών των Ταλιμπάν, του Σιρατζουντίν Χακάνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ΗΠΑ και οι Ταλιμπάν αλληλοκατηγορήθηκαν μετά την επιδρομή για παραβίαση της συμφωνίας που είχαν υπογράψει στην Ντόχα το 2020, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.