ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Αιματοκύλισμα ανάμεσα σε καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό – Τουλάχιστον δέκα νεκροί 

Οι βιαιοπραγίες που συνδέονται με τα καρτέλ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 450.000 ανθρώπους

Αιματοκύλισμα ανάμεσα σε καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό – Τουλάχιστον δέκα νεκροί 

Η Γραμματεία Δημόσιας Ασφάλειας στο Μεξικό, γνωστοποίησε ότι δέκα πτώματα εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές του λιμανιού του Ακαπούλκο. 

Άγνωστοι εγκατέλειψαν εχθές το βράδυ (20/05) τα πτώματα δύο γυναικών και τεσσάρων ανδρών σε μία λεωφόρο κοντά σε αγορά. Τα υπόλοιπα πτώματα βρέθηκαν έπειτα από διάφορες βίαιες ενέργειες σε άλλες συνοικίες της πόλης, σύμφωνα με την ενημέρωση της αρχής.

Τα έξι πτώματα που βρέθηκαν, τα οποία δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιηθεί, τα πέταξαν άγνωστοι από ένα αυτοκίνητο. Κατόπιν, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τα πτώματα τριών ανδρών αλλά και τρεις ανθρώπους που είχαν τραυματισθεί ύστερα από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στη συνοικία Εμιλιάνο Ζαπάτα, στο βόρειο τμήμα της πόλης.

Ακόμη, το πτώμα ενός άλλου άνδρα, «γαζωμένο» από σφαίρες, εντοπίσθηκε στη λεωφόρο κατά μήκος της ακτής, στην τουριστική ζώνη του Ακαπούλκο.

Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον Ειρηνικό Ωκεανό, ο οποίος καταστράφηκε στα τέλη Οκτωβρίου από έναν κυκλώνα, βρίσκεται στην πολιτεία Γκερέρο, μία εκ των πλέον πληγεισών από τις εγκληματικές δραστηριότητες των καρτέλ ναρκωτικών. Περίπου 1.890 δολοφονίες κατεγράφησαν εκεί, το 2023.

Την Παρασκευή (17/05), τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων βρέθηκαν διαμελισμένα στο Ακαπούλκο. Το ένα από τα θύματα ήταν υποψήφιος για τοπική θέση στις γενικές εκλογές της 2ας Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι βιαιοπραγίες που συνδέονται με τα καρτέλ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 450.000 ανθρώπους, ενόσω περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αγνοούνται από το 2006, χρονιά κατά την οποία ο Πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλδερόν (2006 – 2012), «εξαπέλυσε» μία στρατιωτική επίθεση εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.