ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αϊτή: Δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του σε διαδήλωση με αίτημα την απελευθέρωση συναδέλφου του

«Χτυπήθηκε από δοχείο δακρυγόνου»

Αϊτή: Δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του σε διαδήλωση με αίτημα την απελευθέρωση συναδέλφου του

Αϊτινός δημοσιογράφος σκοτώθηκε χθες Κυριακή στο Πορτ-ο-Πρενς αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο, καθώς συμμετείχε σε διαδήλωση για την απελευθέρωση συλληφθέντα και προφυλακισθέντα συναδέλφου του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρική πηγή.

Ο Ρομελσόν Βιλσέν βρισκόταν, μαζί με άλλους εργαζόμενους σε ΜΜΕ, μπροστά σε αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας: διαδήλωνε ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο συνάδελφός του Ρομπέ Ντιμάνς, που συνελήφθη ώρες νωρίτερα.

«Χτυπήθηκε από δοχείο δακρυγόνου»

Η ιατρική πηγή είπε πως ο Ρομελσόν Βιλσέν «πέρασε μερικά λεπτά στα επείγοντα προτού υποκύψει».

«Κατά τα ευρήματα νευροχειρουργού, χτυπήθηκε από δοχείο δακρυγόνου» στο κεφάλι, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος συλλογικότητας εργαζομένων σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης της Αϊτής, της οποίας το θύμα ήταν μέλος, κατηγόρησε την αστυνομία για τον θάνατό του.

«Η αστυνομία έκανε κατάχρηση δακρυγόνων», είπε ο Ρενάλντ Πετί-Φρερ, που συμμετείχε επίσης στη διαδήλωση.

«Είδα αστυνομικό να χρησιμοποιεί το τουφέκι εφόδου του. Άκουσα εκπυρσοκροτήσεις, κατόπιν είδα τον δημοσιογράφο να κείτεται αιμόφυρτος».

«Πέρασαν ώρες προτού διακομιστεί σε νοσοκομείο», πρόσθεσε ο κ. Πετί-Φρερ, ο οποίος κατήγγειλε πως χτυπήθηκε επίσης από αστυνομικούς.

Αϊτή: Σε όξυνση οι επιθέσεις κατά δημοσιογράφων

Ο θάνατος του δημοσιογράφου καταγράφηκε μια εβδομάδα μετά τον εντοπισμό του πτώματος του ραδιοφωνικού παρουσιαστή Γκάρι Τες στη νότια Αϊτή και την απόπειρα δολοφονίας του Ρομπερσόν Αλφόνς, δημοσιογράφου – ερευνητή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) καταδίκασε την επίθεση εναντίον του κ. Αλφόνς και απαίτησε να διενεργηθεί έρευνα για τη δολοφονία του Γκάρι Τες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.