ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αμερικανικό καταδρομικό κατέρριψε δύο πυραύλους που εκτόξευσαν οι Χούθι εναντίον εμπορευματικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

Πρόκειται για την 23η επίθεση που εξαπολύουν οι Χούθι εναντίον πλοίων στην περιοχή, από την 19η Νοεμβρίου

Αμερικανικό καταδρομικό κατέρριψε δύο πυραύλους που εκτόξευσαν οι Χούθι εναντίον εμπορευματικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

Το καταδρομικό USS Gravely του Ναυτικού των ΗΠΑ, κατέρριψε χθες Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στην Ερυθρά Θάλασσα, δύο πυραύλους που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης κατά εμπορευματικού πλοίου.

Αυτό ανακοίνωσε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Σύμφωνα με ενημέρωση της CENTCOM μέσω της πλατφόρμας X (πρώην Twitter), γύρω στις 20:30 (ώρα Υεμένης, 19:30 ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου, το εμπορευματικό πλοίο Maersk Hangzhou ανέφερε ότι χτυπήθηκε από πύραυλο ενώ έπλεε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Το δανέζικης ιδιοκτησίας πλοίο, με σημαία Σιγκαπούρης, ζήτησε βοήθεια και τα αμερικανικά καταδρομικά USS Gravely και USS Laboon ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Η CENTCOM ανακοίνωσε πως το USS Gravely αναχαίτισε και κατέρριψε δύο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Το εμπορευματικό πλοίο Maersk Hangzhou κρίθηκε αξιόπλοο και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την επίθεση, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για την 23η επίθεση που εξαπολύουν οι Χούθι εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, από την 19η Νοεμβρίου, σύμφωνα με την CENTCOM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.