ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διευθυντής FBI: «Η Ρωσία και η Κίνα αποτελούν μεγάλη και ασύμμετρη απειλή για τις ΗΠΑ»

Αναφέρθηκε στην Κίνα ως «την καθοριστική απειλή της γενιάς μας»

Διευθυντής FBI: «Η Ρωσία και η Κίνα αποτελούν μεγάλη και ασύμμετρη απειλή για τις ΗΠΑ»

Ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, επισήμανε ως κίνδυνο την Κίνα και τη Ρωσία σχετικά με τη δυνατότητα των δύο κρατών για κυβερνοεπιθέσεις προς τις ΗΠΑ. 

Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τα δύο κράτη για σχεδιασμό επιχειρήσεων ασύμμετρης απειλής απέναντι στη Δύση.

«Όπως και η Κίνα, η Ρωσία συνεχίζει να επιτίθεται σε κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων υποθαλάσσιων καλωδίων και συστημάτων βιομηχανικού ελέγχου, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και σε όλο τον κόσμο»

Ο Ρέι μίλησε ενώπιον του Αμερικανικού Δικηγορικού Συλλόγου στην Ουάσιγκτον, D.C., επισημαίνοντας τις προειδοποιήσεις για την Κίνα που έχει εκφράσει εδώ και μήνες, τόσο σε δηλώσεις όσο και σε καταθέσεις στο Κογκρέσο.

«Η Κίνα αποτελεί την καθοριστική απειλή της γενιάς μας», δήλωσε ο Ρέι. «Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα επιχειρεί να υπονομεύσει την ασφάλεια και την οικονομία του κόσμου του κράτους δικαίου».

«Το πρόγραμμα χάκερ της Κίνας υπερβαίνει σε μέγεθος αυτό κάθε άλλης μεγάλης χώρας συνολικά. Ακόμα και αν όλοι οι κυβερνοπράκτορες και αναλυτές πληροφοριών του FBI επικεντρώνονταν αποκλειστικά στην απειλή της Κίνας, οι κινεζικοί χάκερ θα υπερέβαιναν το προσωπικό του κυβερνοχώρου του FBI κατά τουλάχιστον 50 προς 1», πρόσθεσε.

Ο Ρέι επισήμανε ότι οι κίνδυνοι δεν περιορίζονται μόνο στον κυβερνοχώρο, αλλά περιλαμβάνουν επίσης παραδοσιακή και οικονομική κατασκοπεία, κακόβουλη ξένη επιρροή, παρέμβαση στις εκλογές και διεθνική καταστολή, οι οποίες συχνά λειτουργούν παράλληλα.

«Στρατολογούν ανθρώπινες πηγές για να στοχεύσουν τις επιχειρήσεις μας, χρησιμοποιώντας εμπιστευτικές πληροφορίες για να κλέψουν τα ίδια είδη καινοτομίας και δεδομένων που στοχεύουν οι χάκερ τους», συνέχισε.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα που αναρτήθηκε στο «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.