ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δημοσκόπηση CNN: Η πλειοψηφία των Αμερικανών διαφωνεί με τη παροχή νέων όπλων στην Ουκρανία

Tο 55% των Αμερικανών

Δημοσκόπηση CNN: Η πλειοψηφία των Αμερικανών διαφωνεί με τη παροχή νέων όπλων στην Ουκρανία

Το CNN δημοσίευσε μια δημοσκόπηση την Παρασκευή που δείχνει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί αντιτίθενται στην έγκριση νέων κεφαλαίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία. Τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν διαφορές απόψεων για αυτό το θέμα μεταξύ του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού εκλογικού σώματος.

Ωστόσο, συνολικά, το 55% των Αμερικανών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να διαθέσουν επιπλέον κεφάλαια στην Ουκρανία, σε σύγκριση με το 45% που συμφωνεί με το Κογκρέσο να εγκρίνει νέα τέτοια κεφάλαια. Επίσης, το 51% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον έχει ήδη κάνει αρκετά για να βοηθήσει την Ουκρανία, ενώ το 48% πιστεύει ότι πρέπει να κάνει περισσότερα.

Σε μια παρόμοια έρευνα που διεξήχθη στα τέλη Φεβρουαρίου 2022, τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το 62% των συμμετεχόντων πίστευε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να στηρίξει περισσότερο τη χώρα. Από τότε, οι κομματικές διαιρέσεις έχουν διευρυνθεί, με τους περισσότερους Δημοκρατικούς και, από την άλλη πλευρά, τους περισσότερους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους να βρίσκονται πλέον σε αντίπαλα στρατόπεδα σχετικά με τον ρόλο των ΗΠΑ στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι υποστηρικτές των Ρεπουμπλικανών ζητούν να μην δοθούν νέα κονδύλια στην Ουκρανία

Έτσι, το 71% των υποστηρικτών των Ρεπουμπλικανών απαιτούν να μην χορηγηθούν νέα κεφάλαια στην Ουκρανία και το 59% εκτιμά ότι η Ουάσιγκτον έχει κάνει αρκετά για να βοηθήσει το Κίεβο σε αυτόν τον πόλεμο. Μεταξύ των υποστηρικτών των Δημοκρατικών, η πλειοψηφία λέει το αντίθετο, το 62% θέλει νέα κεφάλαια για την Ουκρανία και το 61% πιστεύει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα για την Ουκρανία.

Όμως, καθένα από αυτά τα δύο μεγάλα στρατόπεδα ψηφοφόρων, Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, διαιρείται με τη σειρά του, ανάλογα με τον ιδεολογικό προσανατολισμό. Όταν πρόκειται για πρόσθετη οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία, οι φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί είναι μακράν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές, με το 74% από αυτούς να υποστηρίζει τέτοια βοήθεια, σε σύγκριση με το 51% των μετριοπαθών ή συντηρητικών Δημοκρατικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, περισσότερα από τα τρία τέταρτα, το 76%, των συντηρητικών απορρίπτουν τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης για την Ουκρανία, μια άποψη που εκφράστηκε στο 61% των μετριοπαθών ή φιλελεύθερων Ρεπουμπλικανών. Η έρευνα διεξήχθη για το CNN από το κέντρο SSRS μεταξύ 1-31 Ιουλίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.279 ατόμων, με περιθώριο σφάλματος 3,7%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.