ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δυο διελεύσεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία κλείνει η Λιθουανία

Μαζί με την Πολωνία εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν από κοινού στο πλήρες κλείσιμο των συνόρων τους με τη Λευκορωσία εξαιτίας των μισθοφόρων της Βάγκνερ

Δυο διελεύσεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία κλείνει η Λιθουανία

Ο Λιθουανός υφυπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι η Λιθουανία θα κλείσει δύο από τις έξι διελεύσεις στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, εξαιτίας των ανησυχιών που εγείρει στο Βίλνιους η παρουσία μισθοφόρων της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ στη γειτονική της χώρα.

Ο Αρνόλντας Αμπραμάβιτσους δήλωσε ότι «ετοιμάζουμε την απόφαση κλεισίματος δυο σημείων ελέγχου», αυτών στο Σούμσκο και στο Τβιρέτσους, διευκρινίζοντας πως επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Η Λευκορωσία, σύμμαχος της Μόσχας, υποδέχθηκε μισθοφόρους της Βάγκνερ μετά τη βραχύβια ανταρσία τους εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Οι ηγέτες της Λιθουανίας και της Πολωνίας, κρατών μελών του NATO, εκτίμησαν αυτή την εβδομάδα πως στη λευκορωσική επικράτεια βρίσκονται περίπου 4.000 από τους μισθοφόρους της.

Οι δυο χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν από κοινού στο πλήρες κλείσιμο των συνόρων τους με τη Λευκορωσία, επικαλούμενες ανησυχίες πως μαχητές της Βάγκνερ μπορεί να περάσουν στα εδάφη τους παριστάνοντας τους μετανάστες, ή να επιδοθούν σε άλλες προκλήσεις. Το ίδιο κάνει και η Λετονία που ενισχύει την παρουσία στρατού στα σύνορά της με την Λευκορωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολωνία και Λιθουανία ύψωσαν φράκτες κατά μήκος των συνόρων τους με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία, κατηγορώντας Μινσκ και Μόσχα πως ενορχήστρωναν μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό να την αποσταθεροποιήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.