ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Ε.Μακρόν: Δεν πάει στη Γερμανία λόγω των ταραχών στη Γαλλία

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Γαλλία μετά το θάνατο 17χρονου από αστυνομικά πυρά

Ε.Μακρόν: Δεν πάει στη Γερμανία λόγω των ταραχών στη Γαλλία

Σκηνές χάους βιώνει η Γαλλία μετά τον θάνατο 17χρονου από αστυνομικά πυρά. Λόγω των ταραχών ο Εμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να αναβάλει την επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική προεδρία, «ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν είχε σήμερα (σ.σ. 01.07.2023) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό Πρόεδρο Σταϊνμάιερ και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στη χώρα του. Ο πρόεδρος Μακρόν ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η γερμανική προεδρία, κάτι που επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γαλλική προεδρία.

«Ο Γερμανός Πρόεδρος εκφράζει τη λύπη του για την αναβολή και την πλήρη κατανόησή του, λόγω της κατάστασης» στη Γαλλία, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας.

Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ «παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την κατάσταση στη Γαλλία. Ελπίζει πως η βία στους δρόμους θα σταματήσει σύντομα και πως η κοινωνική ειρήνη θα αποκατασταθεί», προστίθεται.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Γάλλου Προέδρου, δεν έχει ακόμα οριστεί νέα ημερομηνία για την επίσκεψη.

Στο Παρίσι, πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο επέμεινε στο γεγονός ότι Γάλλοι και Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν πολλές ευκαιρίες να συναντώνται προσθέτοντας ότι, επειδή μια επίσημη προεδρική επίσκεψη είναι μάλλον ένας τρόπος για γιορτασθεί η γαλλογερμανική φιλία, παρά ένα αυστηρά πολιτικό ραντεβού, η στιγμή δεν ήταν η πιο κατάλληλη για να πραγματοποιηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα τέλη Μαρτίου είχε χρειαστεί να ματαιωθεί η επίσημη επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ στη Γαλλία εξαιτίας της κοινωνικής αναταραχής που συνδεόταν με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.