ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ελικόπτερα της Λευκορωσίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Πολωνίας – Ειδοποιήθηκε το ΝΑΤΟ

Η Λευκορωσία είχε ενημερώσει για τη σχετική εκπαίδευση

Ελικόπτερα της Λευκορωσίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Πολωνίας – Ειδοποιήθηκε το ΝΑΤΟ

Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας ανέφερε ότι δύο ελικόπτερα της Λευκορωσίας παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο της χώρας. 

«Την 1η Αυγούστου 2023, ο πολωνικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε από δύο λευκορωσικά ελικόπτερα που εκτελούσαν εκπαίδευση κοντά στα σύνορα» δήλωσε το πολωνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας. Στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε «αμέσως» ο επιτετραμμένος της Λευκορωσίας.

«Μετά την παρουσίαση των συμπερασμάτων από την ανάλυση της κατάστασης από τους διοικητές και τους επικεφαλής των υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι σήμερα, την 1η Αυγούστου 2023, ο πολωνικός εναέριος χώρος παραβιάστηκε από δύο λευκορωσικά ελικόπτερα που εκπαιδεύονταν κοντά στα σύνορα. Η Λευκορωσική πλευρά ενημέρωσε νωρίτερα την πολωνική πλευρά για την εκπαίδευση».

«Ο Mariusz Błaszczak διέταξε να αυξηθεί ο αριθμός των στρατιωτών στα σύνορα και να διατεθούν πρόσθετες δυνάμεις και πόροι, συμπεριλαμβανομένων των πολεμικών ελικοπτέρων. Το ΝΑΤΟ ενημερώθηκε για το συμβάν», ανέφερε το υπουργείο.

«Επιπλέον, η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας αποφάσισε ότι ο επιτετραμμένος της Λευκορωσίας θα κληθεί στο Πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών για να διευκρινιστεί το περιστατικό. Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία έχουν πρόσφατα εντατικοποιηθεί υβριδικές δραστηριότητες κατά της Πολωνίας Λόγω πιθανών περαιτέρω προκλήσεων, κάνουμε έκκληση για υπεύθυνη διάδοση και σχολιασμό πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα καθεστώτα της Ρωσίας και της Λευκορωσίας», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το πολωνικό υπουργείο εθνικής άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.