ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ελβετία: Διαδήλωση κατά του Ε.Μακρόν για την στάση του στον πόλεμο Χαμάς – Ισραήλ

Οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν από την αστυνομία

Ελβετία: Διαδήλωση κατά του Ε.Μακρόν για την στάση του στον πόλεμο Χαμάς – Ισραήλ

Περίπου 200 άτομα διαδήλωσαν σήμερα στον πανεπιστήμιο Λωζάνης με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και να καταγγείλουν τη στάση του απέναντι στη φονική σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ.

Η εκδήλωση αυτή διαμαρτυρίας έρχεται σε αντίθεση με την θερμή υποδοχή που έχει μέχρι στιγμής λάβει ο πρόεδρος Μακρόν μετά την άφιξή του στην Ελβετία το απόγευμα της Τετάρτης για μια σπάνια διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Μερικοί διαδηλωτές έφεραν κατσαρόλες και κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και πανό που έγραφαν «Σταματήστε τη Γενοκτονία» ή «Ελεύθερη Παλαιστίνη», ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «Συνένοχος Μακρόν!», μετέδωσε το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων Keystone-ATS.

Οι 50 αστυνομικοί στο σημείο χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού για να σταματήσουν τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Έπειτα από μερικά λεπτά έντασης επανήλθε η ηρεμία, με εξαίρεση τη «συναυλία των κατσαρολών». Οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν από την αστυνομία.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα βρίσκεται στην Ελβετία μέχρι σήμερα αργά το απόγευμα. Θα εκφωνήσει ομιλία αφιερωμένη στην Ευρώπη ενώπιον ενός κατάμεστου αμφιθεάτρου στην πανεπιστημιούπολη και στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις φοιτητών.

Μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στην πανεπιστημιούπολη και μέσα στο αμφιθέατρο όπου ο πρόεδρος θα μιλήσει στο πλευρό του Αλέν Μπερσέ, του προέδρου της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.

Εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων ανέφεραν ότι η άφιξη των δύο προέδρων έχει πυροδοτήσει έντονο διάλογο στην φοιτητική κοινότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από χθες Τετάρτη, ο Γάλλος πρόεδρος είχε ερωτηθεί για το θέμα από τον Τύπο και στη συνέχεια εξήγησε εκτενώς τη θέση της Γαλλίας στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, λέγοντας ότι είναι «ισορροπημένη» και «δεν έχει αλλάξει ποτέ». «Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τη Γαλλία», τόνισε επίσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.