ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Επεισοδιακές διαδηλώσεις στο Περού: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα

Η περουβιανή εισαγγελία ζήτησε να προφυλακιστεί για 18 μήνες ο πρώην πρόεδρος

Επεισοδιακές διαδηλώσεις στο Περού: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα

Η κυβέρνηση του Περού κήρυξε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 30 ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να καταστείλει τις επεισοδιακές διαδηλώσεις υποστηρικτών του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο.

Η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, την οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Αλμπέρτο Οταρόλα, θα επιτρέψει την ανάπτυξη του στρατού για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ταραχές που ξέσπασαν το προηγούμενο τριήμερο σε διάφορα σημεία της επικράτειας, στο περιθώριο διαδηλώσεων από υποστηρικτές του Καστίγιο.

Η περουβιανή εισαγγελία ζήτησε να προφυλακιστεί για 18 μήνες ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος κατηγορείται για “στάση” και “συνωμοσία” και τέθηκε υπό κράτηση μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να διαλύσει το Κογκρέσο στις 7 Δεκεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιμέτωπη με κύμα διαδηλώσεων και ταραχών, η νέα πρόεδρος του Περού Ντίνα Μπολουάρτε απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και υποσχέθηκε να επισπεύσει κατά δύο χρόνια τις επόμενες εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για το 2026.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.