ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φονική ενέδρα από Σύρο τζιχαντιστή κατά αστυνομικών στις ΗΠΑ: Σκότωσε έναν και τραυμάτισε δύο (βίντεο)

Πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον τέταρτο αστυνομικό που πρόλαβε να καλυφτεί

Φονική ενέδρα από Σύρο τζιχαντιστή κατά αστυνομικών στις ΗΠΑ: Σκότωσε έναν και τραυμάτισε δύο (βίντεο)

Βίντεο από κάμερα σε στολή αστυνομικού στην πόλη Φάργκο των ΗΠΑ δείχνει έναν 37χρονο Σύρο τζιχαντιστή να στήνει φονικά ενέδρα κατά των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ένστολος και να τραυματιστούν άλλοι δύο, όπως και ένας περαστικός.

Δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε στις 14 Ιουλίου αλλά το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις, χθες, o 37χρόνος Σύρος, Μοχάμεντ Μπαρακάτ, στο αυτοκίνητο του οποίου, μετά την ενέδρα που έστησε στους αστυνομικούς, βρέθηκε βαρύς οπλισμός και χιλίαδες σφαίρες.

Στο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί να φτάνουν στο σημείο, χωρίς να γνωρίζουν ότι θα δέχονταν επίθεση από τον Σύρο, καθώς είχαν κληθεί για ένα τροχαίο.

Ξαφνικά, όμως, ο 37χρονος Σύρος άνοιξε πυρ με ένα πυροβόλο όπλο με τις σφαίρες να πετυχαίνουν τους τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς.

Ο μοναδικός αστυνομικός που δεν τραυματίστηκε από το πρώτο κύμα της επίθεσης του Σύρου ακούγεται να φωνάζει «μας πυροβολούν, στείλτε βοήθεια»

Ο ένας από τους αστυνομικούς προσπαθεί να απαντήσει στα πυρά του 37χρονου Σύρου που συνεχίζει να πυροβολεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο αστυνομικός έμεινε όρθιος και αντάλλαξε πυρά με τον Μπαρακάτ πυροβόλησε 31 φορές, με 21 σφαίρες να καταλήγουν στο κορμί του δράστη ο οποίος τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο.

Στο αυτοκίνητο του Μπαρακάτ βρέθηκαν όπλα, 1.800 σφαίρες και μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα.

Η έρευνα στις αναζητήσεις του Μπαρακάτ στο διαδίκτυο τα προηγούμενα πέντε χρόνια έδειξαν ότι έψαχνε για «γρήγορους θανάτους», «εκρηκτικά», «μαζικές δολοφονίες» και «περιοχές με αρκετό κόσμο».

Η τελευταία αυτή φράση φέρεται να τον «έστειλε» μια ημέρα πριν την αιματηρή ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα άρθρο για «χιλιάδες ανθρώπους στο Downtown Fargo Street Fair».

Γενικώς οι αναζητήσεις αυτές και η φονική συμπεριφορά του κατά των αστυνομικών που απλώς ήρθαν για ένα τροχαίο, δείχνουν φανατικό τζιχαντιστή που είχε σκοπό να βλάψει Αμερικανούς πολίτες.

Δείχνει επίσης πως διέθετε στρατιωτική εμπειρία, ή παραστρατιωτική εκπαίδευση αφού δεν φοβήθηκε να επιτεθεί κατά τεσσάρων αστυνομικών ενώ γνώριζε πως να στήσει μία ενέδρα που να του δίνει το πλεονέκτημα.

Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει/τραυματίσει και τον τέταρτο αστυνομικό και να μην είχε σκοτωθεί στη συνέχει από τα πυρά του.

 Σύμφωνα με το Associated Press ο Μπαρακάτ είχε έρθει στις ΗΠΑ το 2012 μετά από αίτηση χορήγησης ασύλου και είχε πολιτογραφηθεί Αμερικανός το 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Aξίζει να σημειωθεί ότι το άσυλο του δόθηκε επί κυβερνήσεως Ομπάμα ή αλλιώς επί καθεστώτος των Δημοκρατικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.