ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχει στο συνασπισμό μαχητικών αεροσκαφών για την Ουκρανία

Η γερμανική αεροπορία έχει στο δυναμικό της μόνο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter και Tornado

Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχει στο συνασπισμό μαχητικών αεροσκαφών για την Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, δήλωσε ότι «η χώρα δεν έχει μαχητικά και άλλες δυνατότητες που απαιτούνται για να είναι μέρος ενός συνασπισμού για την προμήθεια αεροσκαφών στην Ουκρανία».

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) στην πόλη Όριχ του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, ο Πιστόριους επισήμανε τον συνασπισμό υπό την ηγεσία της Ολλανδίας και της Δανίας για την παροχή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δηλώνοντας ότι «δεν συμμετέχουμε στον συνασπισμό επειδή δεν διαθέτουμε μαχητικά αεροσκάφη F-16».

Ορισμένες χώρες, με επικεφαλής την Ολλανδία και τη Δανία, συμφώνησαν τον Μάιο να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους για τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 που χρησιμοποιούνται ευρέως στο ΝΑΤΟ.

Η γερμανική αεροπορία έχει στο δυναμικό της μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter και Tornado.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο Άντρι Μέλνικ, σε δήλωσή του στον οργανισμό μέσων ενημέρωσης Redaktionsnetzwerk Deutschland, επανέλαβε το αίτημα για την παράδοση γερμανικών αεροσκαφών Eurofighter στην Ουκρανία δηλώνοντας ότι «οι Ουκρανοί καλούν τους εταίρους μας στη Δύση, ιδίως τη Γερμανία, να αυξήσουν σημαντικά την απαραίτητη στρατιωτική βοήθεια σε μια εποχή που η Ρωσία βυθίζεται στο χάος και επιδεικνύει την αδυναμία της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.