ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γερμανίδα υπουργός Άμυνας: Η Ελλάδα στέλνει «άρματα μάχης» στην Ουκρανία – Εννοεί τα BMP-1;

Τι δήλωσε από την Ουκρανία

Γερμανίδα υπουργός Άμυνας: Η Ελλάδα στέλνει «άρματα μάχης» στην Ουκρανία – Εννοεί τα BMP-1;

Για μια ακόμη φορά ο Ελληνικός λαός μαθαίνει από ξένα επίσημα χείλη ότι η Ελλάδα στέλνει όπλα στην Ουκρανία.

Αυτή τη φορά και όπως μεταδίδουν τα μέσα της Γερμανίας η Ελλάδα στέλνει άμεσα ΤΟΜΑ BMP-1  στην Ουκρανία τα οποία θα τοποθετηθούν σε κρίσιμες θέσεις ώστε να αντιμετωπιστεί η ρωσική επίθεση.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τα BMP-1 έχουν φτάσει ήδη στην Ουκρανία, όπως αναφέρουμε εδώ.

Εκτός και αν η Γερμανίδα υπουργός ξέρει κάτι παραπάνω και μιλά για «άρματα μάχης» και όχι για ΤΟΜΑ, αν και πιθανότατα αναφέρεται γενικόλογα σε όλα τα οχήματα ως «άρματα».

Συγκεκριμένα, η υπουργός της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ, η οποία περιοδεύει στο Κίεβο, βρέθηκε σήμερα σε στρατιωτική  βάση κοντά στην Οδησσό και στις κοινές της δηλώσεις με τον Ουκρανό ομόλογό της Ολέξι Ρέζνικοφ τόνισε ότι «η Ουκρανία θα εφοδιαστεί γρήγορα με άρματα μάχης από την Ελλάδα και τη Σλοβακία για τον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας» ενώ συμπλήρωσε:

«Η Γερμανία από την πλευρά της βοηθά να κλείσουν τα κενά σε Ελλάδα και Σλοβακία» ενώ χαρακτήρισε την ανταλλαγή των… δαχτυλιδιών «πολύ σημαντική».

Η Γερμανίδα υπουργός συμπλήρωσε επίσης ότι «το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι ότι αυτές οι επιθέσεις, που πλήττουν τον άμαχο πληθυσμό, μπορούν και πρέπει να καταπολεμηθούν».

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που μαθαίνουμε από ξένους πολιτικούς και διεθνή μέσα ότι στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία και όπως φαίνεται δεν θα είναι και η τελευταία.

Στις 25 Μαΐου ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν, είχε δηλώσει  ότι «αρκετές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές κρίσιμων συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία», ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος δεν διέψευσε αλλά αντιθέτως επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του σε ομιλία του στη Βουλή.

Το Spiegel, εκείνη την περίοδο μας ενημέρωνε επίσης για την συμφωνία Μητσοτάκη – Σολτς να στείλει η Ελλάδα όπλα στην Ουκρανία, χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια επισημη ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο καγκελάριος δεν έχει δώσει ακόμη σαφείς λεπτομέρειες, είπε ωστόσο ότι και με την Ελλάδα σχεδιάζεται κάτι αντίστοιχο με την προγραμματισμένη ανταλλαγή οπλικών συστημάτων με την Τσεχία. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν σοβιετικά τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού τύπου BMP-1. Έτσι θα μπορούσαν αντ’ αυτών να παραλάβουν γερμανικά τεθωρακισμένα τύπου Marder» σημείωνε ο διεθνής Τύπος στις αρχές Ιουνίου.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.