ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Η Δανία παραλαμβάνει μαχητικά F-35 τα οποία θα αντικαταστήσουν τα F-16 που θα δώσει στην Ουκρανία

Η Δανία παρήγγειλε συνολικά 27 μαχητικά αεροσκάφη F-35 έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Δανία παραλαμβάνει μαχητικά F-35 τα οποία θα αντικαταστήσουν τα F-16 που θα δώσει στην Ουκρανία

Η Δανία παρέλαβε τέσσερα μαχητικά F-35 τα οποία θα αντικαταστήσουν τον γερασμένο στόλο των F-16, μερικά από τα οποία έχει υποσχεθεί ότι θα δοθούν στην Ουκρανία.

Επίσημοι και αξιωματικοί χειροκροτούσαν καθώς τα αεροσκάφη, με τα χρώματα της Δανικής Πολεμικής Αεροπορίας, έκαναν αρκετές υπερπτήσεις πριν προσγειωθούν στην αεροπορική βάση Skyrdstrup.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει δυτικά μαχητικά αεροσκάφη για να τη βοηθήσουν να αντισταθεί στη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν πρόσφατα την έγκρισή τους στη Δανία και την Ολλανδία να παράσχουν στην Ουκρανία τα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη.

Η Δανία παρήγγειλε συνολικά 27 μαχητικά αεροσκάφη F-35 έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θα αντικαταστήσουν τον στόλο των 30 F-16 της χώρας, τα οποία είναι ηλικίας άνω των 40 ετών, σε μια μετάβαση που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2025.

Μετά την εθιμοτυπική άφιξη τους, τα πρώτα τέσσερα αεροσκάφη θα παραδοθούν επίσημα στη Δανία από την αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin την 1η Οκτωβρίου. Όπως έχει αναφερθεί, η Δανία και η Ολλανδία διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στον «συνασπισμό αεροσκαφών» που θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16 και θα συνδράμουν στην εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων της πολεμικής αεροπορίας και μηχανικών αεροσκαφών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 20 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν επισκέφθηκαν τη στρατιωτική αεροπορική βάση Skridstrup για να επιθεωρήσουν ένα από τα F-16. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Ζελένσκι μίλησε με Ουκρανούς πιλότους που εκπαιδεύονται στα F-16.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.