ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ισλαμική Τζιχάντ δείχνει τα τούνελ της Γάζας και μερικά από τα όπλα της: «Σας περιμένει η κόλαση!» λέει στους Ισραηλινούς (βίντεο)

Τα μέλη της είναι οπλισμένα με τυφέκια AK-103-2 & M70B1 με σιγαστήρα & αντιαρματικούς εκτοξευτές RPG-7 με ρουκέτες PG-7V/M

Η Ισλαμική Τζιχάντ δείχνει τα τούνελ της Γάζας και μερικά από τα όπλα της: «Σας περιμένει η κόλαση!» λέει στους Ισραηλινούς (βίντεο)

Η Ισλαμική Τζιχάντ, την ώρα που ο χρόνος για τη χερσαία επιχείρηση του IDF μετρά αντίστροφα, ανήρτησε ένα βίντεο όπου φαίνονται τα τούνελ της Γάζας, μέσα στα οποία θα δοθεί η μεγάλη μάχη για την κυριαρχία στην πόλη.

«Σας περιμένει η κόλαση!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Τα μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ είναι οπλισμένα με τυφέκια AK-103-2, γιουγκοσλαβικά τυφέκια M70B1 με σιγαστήρα, αντιαρματικούς εκτοξευτές RPG-7 με ρουκέτες PG-7V/M, τυφέκια κινεζικού τύπου 56-1, PKM/Type 80 πολυβόλα, τυφέκια AKM και εκρηκτικά/χειροβομβίδες.

Την ίδια ώρα όμως οι Ισραηλινοί εντείνουν τον βομβαρδισμό της Γάζας προκαλώντας βαριές απώλειες και στον άμαχο πληθυσμό: Ο αριθμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας, είναι 4.385 στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 1.756 παιδιά και 976 γυναίκες.

Συνολικά το 70% των θυμάτων είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. Οι τραυματίες φτάνουν τις 14.000 άτομα.

O εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, τόνισε το Σάββατο ότι «το Ισραήλ σχεδιάζει να αυξήσει από σήμερα κιόλας τις επιδρομές του στη Γάζα. Στόχος του ισραηλινού Στρατού είναι να συνεχίσει τις επιθέσεις για να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους για τις δυνάμεις μας».

Την ίδια ώρα η επικεφαλής εβραϊκής συναγωγής στο Ντιτρόιτ Σαμάνθα Γουόλ έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης, χθες Σάββατο, έξω από το σπίτι της.

Η 40χρονη Σαμάνθα Γουόλ μαχαιρώθηκε επανειλημμένως και στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή υπήρχαν ίχνη αίματος που οδηγούσαν στο σπίτι της.

Ο θάνατος της Γουόλ, συμβούλου στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής της συναγωγής Isaac Agree, επιβεβαιώθηκε από την εβραϊκή κοινότητα μέσω ανάρτησης σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αδιευκρίνιστο παραμένει μέχρι στιγμής το κίνητρο του εγκλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.