ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μεγάλες ολλανδικές προμήθειες όπλων: Cruise Tomahawk, JASSM-ER κλπ. για αντιμετώπιση της «ρωσικής απειλής»

Aγοράζουν και ισραηλινά πυροβόλα 155 χιλιοστών τύπου ATMOS αλλά και Πολλαπλούς Εκτοξευτές Ρουκετών PULS.

Μεγάλες ολλανδικές προμήθειες όπλων: Cruise Tomahawk, JASSM-ER κλπ. για αντιμετώπιση της «ρωσικής απειλής»

Ο στρατός στην Ολλανδία θα αγοράσει οπλικά συστήματα κατασκευής ΗΠΑ και Ισραήλ για να βελτιώσει τις ικανότητές του μεγάλης εμβέλειας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την περασμένη Δευτέρα.

Η Ολλανδία έστειλε αίτημα απόκτησης των πύραυλων Tomahawk και JASSM-ER στις ΗΠΑ, αναμένοντας την θετική απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης για την εξαγωγή των εξοπλισμών.

Συγκεκριμένα, η ολλανδική Πολεμική Αεροπορία θέλει να αποκτήσει τους πυραύλους Joint Air-to-Surface Standoff Missile-Extended Range (JASSM-ER) για τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II.

«Τα F-35 διαθέτουν τον οπλισμό για αποτελεσματική εκτέλεση αποστολών αέρος-εδάφους σε σχετικά μικρές αποστάσεις από την βάση τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. «Ωστόσο, το F-35 δεν μπορεί να επιτεθεί σε στόχους μακριά στην ενδοχώρα ενός αντιπάλου εάν έχει ισχυρή αεράμυνα. Αυτό απαιτεί όπλα με μεγάλο βεληνεκές».

Για το Ναυτικό, η Ολλανδία επέλεξε τους αμερικανικούς πυραύλους cruise Tomahawk της Raytheon.

O πύραυλος αυτός επιλέχθηκε ειδικά για να παρέχει στις φρεγάτες κλάσης De Zeven Provinciën (LC) και στα υποβρύχια του Ολλανδικού Ναυτικού ένα κατευθυνόμενο όπλο ακριβείας που μπορεί να χτυπήσει βαθιά στο εχθρικό έδαφος, από τη θάλασσα.

Το yπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας εξήγησε ότι η απόφαση για την προμήθεια καθενός από αυτά τα οπλικά συστήματα υποκινήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, που ώθησε την επανεξέταση των δυνατοτήτων του στρατού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, ο Στρατός ξηράς της χώρας θα προμηθευτεί νέα πυραυλικά συστήματα ισραηλινής κατασκευής, τα πυροβόλα 155 χιλιοστών τύπου ATMOS και τους Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων τύπου PULS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.