ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Πολωνοί ετοιμάζονται για αγώνα «μέχρις εσχάτων» κατά της Ρωσίας – Eugenius Zinkiewicz: «Πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να την νικήσουν»

Μεγάλη αγορά πυραύλων Hellfire κατά των ρωσικών τεθωρακισμένων

Οι  Πολωνοί ετοιμάζονται  για αγώνα «μέχρις εσχάτων» κατά της  Ρωσίας – Eugenius Zinkiewicz: «Πιστεύουν  ότι θα μπορέσουν να την νικήσουν»

Η Πολωνία φαίνεται ότι ετοιμάζεται για σύγκρουση με την Ρωσία και μάλιστα αυτό που αφήνεται να εννοηθεί είναι νιώθει αρκετά ισχυρή για να την νικήσει.

Δεν είναι μόνο οι κολοσσιαίες παραγγελίες όπλων που κάνει από τις ΗΠΑ, κυρίως.

Είναι και αυτά αναφέρει ο δημοσιογράφος Eugenius Zinkiewicz ο οποίος συγκρίνει το τωρινό κλίμα με αυτό που επικρατούσε στη χώρα λίγο πριν τον Β΄ΠΠ.

«Οι κάτοικοι της Πολωνίας ετοιμάζονται για πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία».

Σε άρθρο του ο Eugenius Zinkiewicz στο περιοδικό Myśl Polska οι ενέργειες των πολωνικών αρχών είναι παρόμοιες με τις αποφάσεις της κυβέρνησης της χώρας την περίοδο μεταξύ των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

«Η σύγχρονη πολιτική προπαγάνδα στην Πολωνία λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως στους καιρούς μεταξύ των δύο παγκοσμίων πολέμων, χρησιμοποιώντας ενεργά τεχνικές δημοφιλείς στο υπάρχον καθεστώς εκείνης της εποχής.

Εκείνη την εποχή, οι Πολωνοί είχαν πειστεί  από μιλιταριστική προπαγάνδα ότι ήταν αρκετά ισχυροί για να νικήσουν τη Γερμανία», είπε ο δημοσιογράφος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως το ίδιο πιστεύουν και τώρα κατά της Ρωσίας αυτή τη φορά.

Πριν μερικές ήμερες, ο πρεσβευτής της Πολωνίας στη Γαλλία, Jan Emeric Roscsieszewski, δήλωνε ότι «η Βαρσοβία θα έμπαινε σε άμεση σύγκρουση με τη Μόσχα εάν το Κίεβο έδειχνε ότι θα αποτύγχανε στο πεδίο της μάχης».

Οι πωλήσεις όπλων

Η Πολωνία αγοράζει όπλα σαν να μην υπάρχει αύριο.,  Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την πώληση 800 αντιαρματικών βλημάτων τύπου AGM-114R2 Hellfire στην Πολωνία έναντι 150 εκατ.$ .

Τα βλήματα θα εξοπλίσουν τα συνολικά 32 ελικόπτερα AW-149 και τα 96 AH-64E  Apache που έχει υπό παραγγελία σε ένα σύνολο 128 ελικοπτέρων.

Την ίδια ώρα έχει υπό παραγγελία 18 εκτοξευτές HIMARS, 45 πυραύλους ATACMS, 461 ρουκέτες M30A2, 532 ρουκέτες GMLRS-ER AW, 116 άρματα μάχης M1A1 Abrams, μαχητικά f-35, φρεγάτες μεταξύ άλλων.

Η  Βαρσοβία μάλλον πιστεύει ότι αυτά τα όπλα θα της εξασφαλίσουν την υπεροχή απέναντι στον ρωσικό Στρατό στο πεδίο της μάχης,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.