ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Πολωνία μετακινεί περισσότερες στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα με την Λευκορωσία λόγω Wagner

Ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν εμφανίστηκε σε βίντεο να καλωσορίζει τους μισθοφόρους του στην Λευκορωσία

Η Πολωνία μετακινεί περισσότερες στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα με την Λευκορωσία λόγω Wagner

Η Πολωνία ενισχύει τις δυνάμεις της στο ανατολικό τμήμα της χώρας λόγω της παρουσίας της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner στη Λευκορωσία.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι μισθοφόροι της Wagner άρχισαν να εκπαιδεύουν τις ειδικές δυνάμεις της Λευκορωσίας σε στρατιωτικό πεδίο που βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, που είναι χώρα μέλος του NATO.

Πιστεύετε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ από το 2019 πέτυχαν ή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές;

  • Πέτυχαν (5%, 697 Votes)
  • Απέτυχαν (90%, 13.876 Votes)
  • Μέτρια αποτελέσματα (4%, 690 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 117 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.380

Loading ... Loading ...

Ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν εμφανίστηκε σε βίντεο να καλωσορίζει τους μισθοφόρους του στην Λευκορωσία, λέγοντάς τους ότι δεν θα συμμετάσχουν άλλο στον πόλεμο στην Ουκρανία προς το παρόν, αλλά δίνοντάς τους επίσης εντολές να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους για την Αφρική ενώ εκπαιδεύουν τον λευκορωσικό στρατό.

Γενικός γραμματέας της Επιτροπής Ασφάλειας της Πολωνίας Ζμπίγκνιου Χόφμαν δήλωσε: “Η εκπαίδευση ή τα κοινά γυμνάσια του λευκορωσικού στρατού και η Wagner συνιστούν αναμφισβήτητα πρόκληση”.

Ακόμα πρόσθεσε: “Η Επιτροπή Ασφαλείας ανέλυσε πιθανές απειλές, όπως η μετατόπιση μονάδων της Wagner. Ως εκ τούτου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μάριους Μπλάστσακ, αποφάσισε να μετακινήσει τους στρατιωτικούς μας σχηματισμούς από τα δυτικά στα ανατολικά της Πολωνίας”.

Άνθρωποι που ζουν κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία δήλωσαν χθες ότι μπορούσαν να ακούσουν πυροβολισμούς και ελικόπτερα μετά την άφιξη της Οργάνωσης Βάγκνερ για να εκπαιδεύσει τις ειδικές δυνάμεις της Λευκορωσίας, κάτι που ενέτεινε τους φόβους τους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να φτάσει σε αυτούς.

Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η Βαρσοβία άρχισε να μετακινεί πάνω από 1.000 στρατιώτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης στις αρχές Ιουλίου η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει 500 αστυνομικούς για να ενισχύσουν την ασφάλεια στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.