ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ρουμανία, η Ολλανδία και η Lockheed Martin θα ιδρύσουν κέντρο εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων

Το εκπαιδευτικό κέντρο θα εγκατασταθεί στην 86η αεροπορική βάση της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Η Ρουμανία, η Ολλανδία και η Lockheed Martin θα ιδρύσουν κέντρο εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων

Επιστολή Προθέσεων για την ίδρυση Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων F-16 στη Ρουμανία υπέγραψαν τα Υπουργεία Άμυνας της Ρουμανίας, της Ολλανδίας και της Lockheed Martin.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Άτυπης Συνάντησης των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Τολέδο της Ισπανίας, στις 29 Αυγούστου 2023.

Το εκπαιδευτικό κέντρο θα εγκατασταθεί στην 86η αεροπορική βάση της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Borcea της Ρουμανίας. Η Βασιλική Ολλανδική Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να αναπτύξει έναν αριθμό αεροσκαφών F-16 στην αεροπορική βάση. Οι εκπαιδευτές και το τεχνικό προσωπικό της Lockheed Martin, που κατασκευάζει τα αεροσκάφη, θα παρέχουν τεχνική υποστήριξη.

«Μέσω αυτού του κέντρου, η Ρουμανία δεσμεύεται να παρέχει ένα περιβάλλον εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας, με πρόσβαση σε τεχνικούς πόρους και τεχνογνωσία αιχμής όχι μόνο για τους Ρουμάνους πιλότους, αλλά και για εκείνους από τις Συμμαχικές χώρες και τα κράτη εταίρους. συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας», σχολίασε ο υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας, Angel Tîlvăr.

Μετά την απόσυρση των γερασμένων μαχητικών MiG-21 LanceR που αποτελούσαν τον πυρήνα του στόλου μαχητικών της Ρουμανίας, η χώρα προμηθεύτηκε μεταχειρισμένα F-16, 17 από την Πορτογαλία και επιπλέον 32 από τη Νορβηγία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ρουμανία είναι επίσης μέρος του διεθνούς συνασπισμού για να βοηθήσει την Ουκρανία να προμηθευτεί μαχητικά F-16. Στις 20 Αυγούστου 2023, η Δανία και η Ολλανδία υποσχέθηκαν να παραδώσουν τον αντίστοιχο στόλο μαχητικών τους, ακολουθούμενες από τη Νορβηγία. Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν επίσης εκπαιδεύοντας Ουκρανούς πιλότους να πετούν το F-16 από τον Σεπτέμβριο του 2023.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.