ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ρουμανία κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο για τα θραύσματα του ρωσικού drone – ΝΑΤΟ: «Δεν στόχευε την χώρα»

Η Συμμαχία κρατά τους τόνους χαμηλά

Η Ρουμανία κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο για τα θραύσματα του ρωσικού drone – ΝΑΤΟ: «Δεν στόχευε την χώρα»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο στη χώρα μετά τον εντοπισμό σε ρουμάνικο έδαφος νέων θραυσμάτων ενός drone παρόμοιου με αυτά που χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres.

Χθες Σάββατο οι ρουμανικές αρχές εντόπισαν νέα θραύσματα drone, το δεύτερο που συνετρίβη στη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα, καθώς η Μόσχα εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των λιμανιών της Ουκρανίας στον Δούναβη, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα ρουμάνικα σύνορα.

«Ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βουκουρέστι εκλήθη εκτάκτως το Σάββατο στο υπουργείο Εξωτερικών, σε επίπεδο υφυπουργού», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Ο υφυπουργός αρμόδιος για Στρατηγικές Υποθέσεις Γιούλιαν Φότα μετέφερε τις διαμαρτυρίες της ρουμάνικης πλευράς για την παραβίαση του εναέριου χώρου της Ρουμανίας μετά τον εντοπισμό στο έδαφός μας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, κάποιων θραυσμάτων drone παρόμοιου με αυτά που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στην επίθεσή τους εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Χθες ο Ρουμάνος πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις δήλωσε ότι ο εντοπισμός των θραυσμάτων υποδηλώνει ότι διαπράχθηκε μια απαράδεκτη παραβίαση του εναέριου χώρου της Ρουμανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ότι τα ρωσικά πλήγματα κοντά στα σύνορα είναι «αποσταθεροποιητικά», παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σκόπευε να πλήξει τη Ρουμανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.