ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η Σλοβακία αρνήθηκε την πώληση κινητήρων για τα MIG στη Βουλγαρία – Μόνη λύση η Πολωνία

Οι επισκευές των έξι κινητήρων αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους

Η Σλοβακία αρνήθηκε την πώληση κινητήρων για τα MIG στη Βουλγαρία – Μόνη λύση η Πολωνία

Η Σλοβακία αρνήθηκε να πωλήσει στη Βουλγαρία κινητήρες MiG-29. Μετά από συνομιλία με τον Σλοβάκο υπουργό Άμυνας, η απάντηση ήταν ότι τα ρωσικά αεροπλάνα τους με ανταλλακτικά προορίζονταν για την Ουκρανία.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Ντιμίταρ Στογιάνοφ στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, προσθέτοντας ότι έγινε ανάλογο αίτημα στην Πολωνία.

Στις αρχές Αυγούστου το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας απέστειλε αίτημα για αγορά ή επισκευή 6 κινητήρων και Βαρσοβία ανέλαβε την επισκευή των έξι. Επιπλέον, το Πολωνικό Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να παροπλίσει ένα αεροσκάφος MiG-29 και να προετοιμάσει τους κινητήρες του για πώληση στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε ο Στογιάνοφ.

Οι 6 κινητήρες, των οποίων οι επισκευές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ανήκουν στην Πολωνία.

Το υπουργείο ετοίμασε και έστειλε σχέδιο διακυβερνητικής συμφωνίας, εξήγησε ο Στογιάνοφ. Ωστόσο, η σύναψή του απαιτεί επικύρωση από το κοινοβούλιο.

Πριν ακόμη γνωμοδοτήσουν οι βουλευτές, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη τη σύμβαση για την αγορά των δεύτερων οκτώ μαχητικών αεροσκαφών F-16 block 70. Θα κοστίσουν σχεδόν 2,6 δισ. λέβα, αλλά αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να πληρωθούν εκ των προτέρων και σε ρευστό.

Η Βουλγαρία θα λάβει επίσης έκπτωση από τις ΗΠΑ για 24,4 εκατομμύρια δολάρια – η τιμή των κατευθυνόμενων βλημάτων για τα μαχητικά.

Ωστόσο, η προσφορά ισχύει έως τις 15 Δεκεμβρίου και αυτή είναι η προθεσμία για την έγκρισή της από τη Βουλγαρική Εθνοσυνέλευση, ώστε να ισχύουν οι ευνοϊκοί όροι της σύμβασης.

Η προηγούμενη έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο επιτρέπει στον Υπουργό να την υπογράψει αμέσως μόλις ψηφίσουν οι βουλευτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ η Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να παραλάβει τα ρωσικά MiG, οι Ισπανοί φρουρούν και πάλι τον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας μετά από αίτημα στο ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.