ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ηλεκτρονική επίθεση σε τράπεζες και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας

Το δίκτυο της Kyivstar έχει περισσότερους από 24 εκατομμύρια συνδρομητές

Ηλεκτρονική επίθεση σε τράπεζες και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας

Η Kyivstar, ο μεγαλύτερος διαχειριστής της κινητής τηλεφωνίας στην Ουκρανία, υποστήριξε ότι οι Ρώσοι πραγματοποίησαν ηλεκτρονική επίθεση σε τράπεζες και σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. 

«Πρόκειται για έναν πόλεμο, ο οποίος διεξάγεται όχι μόνο στο πεδίο της μάχης, αλλά και στον κόσμο των εικονικών δικτύων, και δυστυχώς, έχουμε πληγεί από αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Kyivstar, ο Ολεκσάντρ Κομαρόφ, μιλώντας στην κρατική ουκρανική τηλεόραση.

«(Η επίθεση) προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις υποδομές πληροφορικής, περιορισμένη πρόσβαση, δεν μπορέσαμε να την αντικρούσουμε σε επίπεδο εικονικών δικτύων, οπότε διακόψαμε τις υπηρεσίες της Kyivstar για να περιορίσουμε την πρόσβαση του εχθρού», είπε ο Κομαρόφ.

«Σήμερα το πρωί γίναμε στόχος μεγάλης επίθεσης κυβερνοπειρατών. Προκάλεσε τεχνική βλάβη που κατέστησε προσωρινά μη διαθέσιμες τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο Ιντερνετ», ανέφερε νωρίτερα ανακοίνωση της Kyivstar που αναρτήθηκε στο Facebook.

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την αποκατάσταση της υποδομής, αφού οι συνέπειες της επίθεσης είναι εντυπωσιακές.

Το δίκτυο της Kyivstar έχει περισσότερους από 24 εκατομμύρια συνδρομητές. Η διακοπή επηρέασε μια σειρά από υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.

Στο Σούμι (βορειοανατολικά), οι σειρήνες προειδοποίησης αεροπορικής επίθεσης σταμάτησαν να λειτουργούν, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση αυτής της πόλης στο Telegram. Στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, η διακοπή επηρέασε τη λειτουργία του συστήματος δημόσιου φωτισμού, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο.

Ισχυρές επιθέσεις χάκερ έπληξαν τις ουκρανικές Vodafone, Monobank, PrivatBank και Oschadbank

Εκτός από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ορισμένες ουκρανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των PrivatBank και Oschadbank, αντιμετώπισαν επίσης προβλήματα.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ουκρανίας, η Privatbank, ανέφερε ότι ορισμένα από τα ΑΤΜ και τερματικά της επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με τον ιστότοπο της δημόσιας τηλεόρασης Hromadske.

Eνώ η PrivatBank δήλωσε ότι είχε αντιμετωπίσει τις συνέπειες της επίθεσης, το δεύτερο πιστωτικό ίδρυμα ήταν λιγότερο τυχερό – ορισμένα από τα τερματικά του δεν λειτουργούν και υπάρχουν δυσκολίες με τη μεταφορά κεφαλαίων.

Επιπλέον κατέρρευσαν η Vodafone και Monobank στην Ουκρανία. Οι ουκρανικές εταιρείες κάνουν λόγο για ισχυρές επιθέσεις χάκερ.

Η εφαρμογή της Vodafone δεν λειτουργεί. Ανοίγει ένα παράθυρο με την επιγραφή “Τεχνικά σφάλματα”.

Μία από τις μεγάλες ουκρανικές τράπεζες, η Monobank, ανέφερε ότι έγινε στόχος μιας «μαζικής επίθεσης DDoS (σ.σ. κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας)».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μαζική επίθεση DDoS στην Monobank», έγραψε ο συνιδρυτής της τράπεζας Oleg Gorokhovsky στο κανάλι του στο Telegram.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.