ΗΠΑ: Η στιγμή που αστυνομικός εκτός υπηρεσίας «πνίγει» 12χρονη για 20 δευτερόλεπτα (βίντεο)

Η οικογένειά της κατέθεσε μήνυση εναντίον του

ΗΠΑ: Η στιγμή που αστυνομικός εκτός υπηρεσίας «πνίγει» 12χρονη για 20 δευτερόλεπτα (βίντεο)

Μήνυση σε βάρος ενός εκτός υπηρεσίας αστυνομικού στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ο οποίος εργάζεται και ως φύλακας σε σχολείο, υπέβαλε η οικογένεια μιας 12χρονης υποστηρίζοντας ότι της έκανε λαβή πνιγμού για περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα προσπαθώντας να σταματήσει καβγά.

Στο βίντεο που έχει καταγράψει αυτόπτης μάρτυρας φαίνεται ο λευκός αστυνομικός να έχει πατήσει τον λαιμό του 12χρονου μαύρου κοριτσιού με το γόνατό του θυμίζοντας σε πολλούς τον θάνατο του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Η μήνυση για την παράνομη λαβή, όπως υποστηρίζει η οικογένεια της 12χρονης, στρέφεται και κατά της δημοτικής αρχής της πόλης Κενόσα αλλά και κατά των αρμοδίων του τομέα εκπαίδευσης καθώς ο πατέρας του κοριτσιού, Τζέρελ Πέρεζ, θεωρεί ότι ευθύνονται για την «παράλογη και υπερβολική χρήση βιας» κατά της κόρης του.

Μετά το περιστατικό που συνέβη τον Μάρτιο του 2022, ο αστυνομικός Σον Γκέτσοου έχει παραιτηθεί ως σχολικός φύλακας αλλά εξακολουθεί να εργάζεται ως ένστολος.

Στις 14 σελίδες της μήνυσης ο πατέρας της 12χρονης υποστηρίζει ότι παιδί του δεν μπορούσε να ανασάνει κατά τη διάρκεια του περιστατικού και υπέστη φυσικά και ψυχικά τραύματα που απαίτησαν θεραπεία για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πόλη της Κενόσα είχε σημειωθεί τον Αύγουστου το 2020 και το περιστατικό με αστυνομικό ο οποίος πυροβόλησε επτά φορές πισώπλατα τον μαύρο μοτοσικλετιστή, Τζέικομπ Μπλέικ, με αποτέλεσμα αυτός να μείνει παράλυτος και την δικαιοσύνη να μην ασκεί δίωξη σε βάρος του αστυνομικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.