ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

ΗΠΑ: Πίεση σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο να μην επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν φοβάται για πολιτική αστάθεια μετά από το θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί

ΗΠΑ: Πίεση σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο να μην επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα

Οι ΗΠΑ αντιτίθενται στις προσπάθειες της Βρετανίας και της Γαλλίας να επιβάλουν κυρώσεις στο Ιράν μέσω ψηφίσματος στο συμβούλιο των κρατών-μελών της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πιέζει τους Ευρωπαίους συμμάχους να αποσύρουν τα σχέδια κυρώσεων του Ιράν για την πρόοδο του πυρηνικού του προγράμματος, παρά την επέκταση του αποθέματος σχεδόν οπλικού σχάσιμου υλικού σε επίπεδο ρεκόρ, σύμφωνα με διπλωμάτες που συμμετέχουν στις συζητήσεις.

Οι ΗΠΑ ασκούν πίεση σε πολλές χώρες να απέχουν από την ψηφοφορία για τις κυρώσεις, όσο Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνούνται τέτοιες ενέργειες.

Η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το απόθεμα του Ιράν σε 60% εμπλουτισμένο ουράνιο αυξήθηκε κατά 20,6 κιλά, φτάνοντας τα 142,1 κιλά στις 11 Μαΐου, το υψηλότερο επίπεδο μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, το Ιράν θα έχει σύντομα αρκετό εμπλουτισμένο ουράνιο για τρεις πυρηνικές κεφαλές και το υλικό αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε οπλικού βαθμού εμπλουτισμένο ουράνιο μέσα σε λίγες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκφράζουν φόβους ότι το Ιράν θα μπορούσε να γίνει πιο ασταθές καθώς προχωρά προς εκλογές για νέο ηγέτη μετά το θάνατο του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.