ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Στη φυλακή δάσκαλος που είχε στην κατοχή του 700 φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης ακόμη και βρεφών

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι αρχές

ΗΠΑ: Στη φυλακή δάσκαλος που είχε στην κατοχή του 700 φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης ακόμη και βρεφών

Με φυλάκιση καταδικάστηκε ένας πρώην δάσκαλος από τη Φλόριντα που είχε στην κατοχή του περισσότερες από 700 φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο 49χρονος Shawn Christopher Fitzgerald, καταδικάστηκε σε 35 χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πολκ, η αστυνομία έλαβε μια πληροφορία από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά που έδειχνε ότι ένας χρήστης στην εφαρμογή messenger KIK ανέβασε ένα βίντεο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στις 20 Φεβρουαρίου 2020.

Το υλικό έδειχνε έναν άνδρα να κακοποιεί σεξουαλικά ένα κορίτσι, το οποίο ήταν περίπου 10 έως 12 ετών, δήλωσαν οι αρχές. Οι ερευνητές εντόπισαν τον χρήστη του KIK στο σπίτι του Fitzgerald στο Lakeland.

Ο Fitzgerald είπε στις αρχές ότι τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνδέεται με τον λογαριασμό KIK την χρησομοποιούσε παλιά.

Παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιούσε την εφαρμογή στο παρελθόν και ότι είδε εκεί υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στις ομάδες μηνυμάτων. Ο Fitzgerald, ωστόσο, δήλωσε ότι πήγαινε στο KIK μόνο για να ψάξει για πορνό ενηλίκων και ότι ποτέ δεν έψαξε για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ούτε το ανέβασε σε οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν όμως η αστυνομία έψαξε το κινητό του τηλέφωνο, και βρήκε την εφαρμογή Calculator Vault, η οποία χρησιμοποιούνταν για την απόκρυψη δεδομένων. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τη χρησιμοποιούσε στο παρελθόν για να αποθηκεύει φωτογραφίες από την εξωσυζυγική του σχέση. Οι ερευνητές, ωστόσο, δεν πείστηκαν και ψάχνοντας βρήκαν εκατοντάδες παράνομο υλικό στο οποίο ενήλικες κακοποιούσαν σεξουαλικά αγόρια και κορίτσια.

Οι εισαγγελείς έγραψαν: «Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Fitzgerald κατείχε περισσότερες από 700 φωτογραφίες και βίντεο με παιδιά, ακόμη και βρέφη, τα οποία κακοποιούνταν σεξουαλικά από ενήλικες ή τα εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά».

Οι αναπληρωτές δήλωσαν ότι ο Fitzgerald ήταν καθηγητής στο Λύκειο του Λέικλαντ. Ήταν επίσης διευθυντής νεολαίας στην
Πρώτη Ενωμένη Εκκλησία Μεθοδιστών στην πόλη Μπάρτοου.

Από την έρευνα στο κινητό του αποδείχτηκε ότι έβλεπε συστηματικά υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς του ακόμη και όταν δίδασκε ή πήγαινε σε εκδρομές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μια τέτοια σύλληψη συγκλονίζει ολόκληρη την κοινότητα», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Polk, Grady Judd, κατά τη στιγμή της σύλληψής του. «Ένας άνθρωπος στον οποίο έχει ανατεθεί η εκπαίδευση και η καθοδήγηση τόσων πολλών παιδιών, που εργάζεται στενά μαζί τους, και προδίδει αυτή την εμπιστοσύνη με έναν τόσο αποτρόπαιο τρόπο. Δυστυχώς, οι άνθρωποι που κατέχουν παιδική πορνογραφία είναι εκεί έξω, σε όλο τον κόσμο. Αλλά οι συλλήψεις αυτού του είδους δεν είναι σπάνιες στην κομητεία Πολκ, χάρη στην επιμελή εργασία της Μονάδας Δίωξης Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων της PCSO».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.