ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

ΗΠΑ: Το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ επιστρέφει στην Ερυθρά Θάλασσα – Κλιμακώνεται η ένταση

Δεν επαρκεί η δύναμη των 3 πλοίων της «EUNAVFOR ASPIDES»

ΗΠΑ: Το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ επιστρέφει στην Ερυθρά Θάλασσα – Κλιμακώνεται η ένταση

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower βρίσκεται εκ νέου στην Ερυθρά Θάλασσα, με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να προειδοποιούν για πιθανή μακροχρόνια σύγκρουση με την οργάνωση Ανσάρ Αλλάχ, γνωστή ως «Χούθι», η οποία ελέγχει de facto την Υεμένη.

Την Τρίτη, εκπρόσωπος του Ναυτικού ανέφερε ότι το USS Dwight D. Eisenhower μαζί με το αντιτορπιλικό USS Gravely επέστρεψαν στην περιοχή για να συνεχίσουν την αποστολή τους.

Το USS Dwight D. Eisenhower είχε αποχωρήσει προηγουμένως από την Ερυθρά Θάλασσα προς τον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη, όπου η αμερικανική βάση λειτουργεί ως σταθμός για συντήρηση και εφοδιασμό.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι τα πλοία εφοδιάστηκαν και επανεξοπλίστηκαν, ενώ το πλήρωμα απόλαυσε χρόνο ανάπαυσης στην Σούδα, στην πρώτη τους στάση μετά την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ερυθρά Θάλασσα εξαιτίας του πολέμου στη Γάζα.

Παράλληλα, η επιχείρηση EYNAVFOR ASPIDES της ΕΕ σημειώνει επιτυχίες, αλλά η δύναμη των τριών πλοίων φαίνεται ανεπαρκής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το καταληφθέν από τους Χούθι πλοίο «Galaxy Leader» μετατράπηκε σε τουριστική ατραξιόν, ενώ οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία συνεχίζονται με στόχο τη διατάραξη της ναυτιλίας, ως αντίδραση στην πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ. Οι Χούθι ξεκίνησαν τις επιθέσεις τον περασμένο Νοέμβριο, ως μέρος της αντίστασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.