ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αμερικανικό μαχητικό έπληξε ιρανική αυτοκινητοπομπή στα σύνορα Ιράκ-Συρίας

Δεύτερο αμερικανικό πλήγμα σε ιρανικό στόχο μέσα σε τρεις ημέρες

Αμερικανικό μαχητικό έπληξε ιρανική αυτοκινητοπομπή στα σύνορα Ιράκ-Συρίας

Ιρακινός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι «άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφος» έπληξε αυτοκινητοπομπή φορτηγών που είχε σταθμεύσει στη συριακή πλευρά των συνόρων με το Ιράκ, χθες, Κυριακή, το βράδυ.

Σύμφωνα όμως με αναφορές, το αεροσκάφος δεν ήταν αγνώστου ταυτότητας αλλά αμερικανικό και η αυτοκινητοπομπή ανήκε σε σιιτική παραστρατιωτική οργάνωση του Ιράκ ελεγχόμενη από το Ιράν.

Τα πολλαπλά αεροπορικά πλήγματα προκάλεσαν ζημιές σε τμήμα της αποτελούμενης από δέκα φορτηγά αυτοκινητοπομπής, που είχε χρησιμοποιήσει το συνοριακό πέρασμα Κάιμ από το Ιράκ προκειμένου να εισέλθει στη Συρία το Σάββατο, δήλωσε ο συνοριακός αξιωματούχος.

Το συνοριακό πέρασμα βρίσκεται κοντά στη συριακή πόλη Αμπού Καμάλ, γνωστή επίσης ως Αλ Μπουκάμαλ, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ο στρατός των ΗΠΑ διεξήγαγε αεροπορικά πλήγματα την Παρασκευή εναντίον δύο εγκαταστάσεων που, όπως είπε, είχαν χρησιμοποιηθεί από το σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν και σιιτικές οργανώσεις που ελέγχει και εξοπλίζει.

Τα αεροπορικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση σε σειρά επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Δύο ιρακινές παραστρατιωτικές πηγές δήλωσαν επίσης σήμερα πως αεροπορικά πλήγματα από άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφος την Κυριακή έπληξαν ένα κτίριο που χρησιμοποιούσε η παραστρατιωτική οργάνωση κοντά στο Αμπού Καμάλ.

Το κτίριο που επλήγη από την επίθεση εκκενώθηκε από τους μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης το Σάββατο και δεν έχουν αναφερθεί απώλειες, δήλωσαν οι πηγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ρόιτερς σημειώνει ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τις επιθέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.