Ο Α.Σαμαράς «θα κάνει αυτό που πρέπει». Δηλαδή, «τόσο, όσο»...

Ιρανός βουλευτής: «Δεν θα δείξουμε αυτοσυγκράτηση εάν μας επιτεθούν ξανά οι ΗΠΑ»

«Θα συνηθίσουν τον πόνο»

Ιρανός βουλευτής: «Δεν θα δείξουμε αυτοσυγκράτηση εάν μας επιτεθούν ξανά οι ΗΠΑ»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Κλιμακώνει τη ρητορική της η Τεχεράνη, με Ιρανό εκπρόσωπο της επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής να δηλώνει ότι η χώρα «δεν θα επιδεικνύει πλέον αυτοσυγκράτηση» απέναντι σε ενδεχόμενες επιθέσεις των ΗΠΑ.

Ο βουλευτής Εμπραχίμ Ρεζάι τόνισε ότι η αντίδραση του Ιράν μπορεί να προκαλέσει «πόνο» στις ΗΠΑ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «θα το συνηθίσουν», ανεβάζοντας περαιτέρω τους τόνους στην ήδη τεταμένη κατάσταση.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στον απόηχο ιρανικών κατηγοριών ότι οι ΗΠΑ παραβίασαν την εκεχειρία, πλήττοντας εγκατάσταση ραντάρ, γεγονός που οδήγησε σε νέα ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με αναφορές, η Τεχεράνη προχώρησε σε πλήγματα σε στόχους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη παγωμένες διαπραγματεύσεις για τα ιρανικά περιουσιακά στοιχεία.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για εκτόξευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς τα Στενά του Ορμούζ, προκαλώντας ανησυχία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας σε μια από τις σημαντικότερες ενεργειακές θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.