ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Iρλανδία: Το έγκλημα της μάνας που σκότωσε τα τρία παιδιά της και αθωώθηκε λόγω… τρέλας

Αθώωση λόγω παραφροσύνης

Iρλανδία: Το έγκλημα της μάνας που σκότωσε τα τρία παιδιά της και αθωώθηκε λόγω… τρέλας

Αλλαγή της νομοθεσίας περί ψυχικών νοσημάτων ζητά ο σύζυγος μιας μητέρας που σκότωσε τα τρία παιδιά της στην Ιρλανδία και επιχείρησε να αυτοκτονήσει σε μια υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα προ διετίας, όπως εκείνη της Ρούλας Πισπιρίγκου στη χώρα μας.

Ο Άντριου ΜακΓκίνλεϊ τάχθηκε κατά των προτεινόμενων τροποποιήσεων στην ιρλανδική νομοθεσία, βάσει των οποίων άτομα με ψυχικά νοσήματα θα συλλαμβάνονται μόνον όταν ενέχει «σοβαρός κίνδυνος», προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα συμβούν κι άλλες τραγωδίες.

Στη δική του οικογενειακή τραγωδία πρωταγωνίστησε η σύζυγός του, Ντέρντρε Μόρλεϊ, που έπνιξε τα παιδιά τους, τον εννιάχρονο Κόνορ, τον επτάχρονο Ντάραγκ και την τρίχρονη Κάρλα στις 24 Ιανουαρίου του 2020 και στη συνέχεια αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Αθώωση λόγω παραφροσύνης

Μετά από μια δίκη που διήρκεσε μία εβδομάδα οι ένορκοι – δέκα άνδρες και δύο γυναίκες – απάλλαξαν τη μητέρα λόγω παραφροσύνης. Σύμφωνα με το irishtime η 44χρονη έριξε μορφίνη στα δημητριακά των παιδιών της σχεδιάζοντας να τα ναρκώσει προτού βάλει τέλος στις ζωές τους και τη δική της. Η Μόρλεϊ έπασχε από σοβαρή ψυχική διαταραχή και απέκρυψε τις σκέψεις της από το περιβάλλον της και τον άνδρα της, που απουσίαζε σε επαγγελματικό ταξίδι στο Κορκ της Ιρλανδίας, όταν διέπραξε τους φόνους των παιδιών της. Όταν εκείνος επέστρεψε, βρήκε το πλήρωμα ασθενοφόρου να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα του, έξω από το σπίτι τους στο Νιουκάσλ του Δουβλίνου, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της.

Ο Άντριου ΜακΓκίνλεϊ με τα τρία παιδιά του, που δολοφόνησε η γυναίκα του τον Ιανουάριο του 2020

Μπαίνοντας στο σπίτι συνοδεία τραυματιοφορέων βρήκε νεκρό στο ισόγειο τον μεγαλύτερο γιο του, Κόνορ και τα άψυχα κορμάκια του επτάχρονου Ντάραγκ και της τρίχρονης Κάρλα στο κρεβάτι του. Η γυναίκα του είχε πνίξει νωρίτερα τα μικρότερα παιδιά και στη συνέχεια πήγε στο σχολείο και παρέλαβε τον μεγαλύτερο και τον σκότωσε στο ισόγειο.

Στη διάρκεια της δίκης της αναφέρθηκε ότι η ψυχική της διαταραχή ήταν τόσο σοβαρή ώστε πίστευε ότι είχε βλάψει ανεπανόρθωτα τα παιδιά της, κληροδοτώντας τους την ασθένειά της, ενώ κατατρυχόταν από ενοχές ότι δεν ήταν καλή μητέρα. Αποφάσισε να αυτοκτονήσει και σκέφτηκε ότι η μόνη επιλογή της ήταν να πάρει μαζί της και τα παιδιά της στον άλλο κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν ξύπνησε από το κώμα μία εβδομάδα μετά τους φόνους η 44χρονη δήλωσε ότι μετάνιωσε για τις πράξεις της και ήθελε πίσω τα παιδιά της. Ηταν όμως πια πολύ αργά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.