ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισημερινός: Κρατούμενοι κρατούν ομήρους 57 φύλακες και αστυνομικούς

Διαμαρτύρονταν από προχθές Τετάρτη εξαιτίας μεταγωγών συγκρατουμένων τους

Ισημερινός: Κρατούμενοι κρατούν ομήρους 57 φύλακες και αστυνομικούς

Κρατούμενοι σε σωφρονιστικό κατάστημα στην πόλη Κουένκα του Ισημερινού (νότια), που διαμαρτύρονταν από προχθές Τετάρτη εξαιτίας μεταγωγών συγκρατουμένων τους, κρατούν ομήρους 57 φύλακες και αστυνομικούς, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Χουάν Σαπάτα.

Στο τέλος μιας μέρας που σημαδεύτηκε από δυο εκρήξεις οχημάτων-βομβών στην πρωτεύουσα Κίτο, ο Χ.Σαπάτα ανέφερε πως επτά από τους ομήρους είναι αστυνομικοί, προσθέτοντας πως «ανησυχούμε για την ασφάλειά τους», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Προχθές, εκατοντάδες στρατιωτικοί και αστυνομικοί διεξήγαγαν επιχείρηση ψάχνοντας όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά στη φυλακή στη Λατακούνγκα (νότια), από τις μεγαλύτερες τις χώρας.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη συμμοριών μέσα στις φυλακές του Ισημερινού είναι συχνές και πολυαίμακτες. Κάπου 430 έγκλειστοι έχουν σκοτωθεί στα σωφρονιστικά καταστήματα του Ισημερινού από το 2021.

Έγιναν διάφορες υποθέσεις για τους λόγους που οι κρατούμενοι πήραν ομήρους στη φυλακή στην Κουένκα. Η υπηρεσία φυλακών (SNAI) αρχικά εκτίμησε πως πιθανόν επρόκειτο για αντίποινα στην επέμβαση του στρατού στη φυλακή στη Λατακούνγκα.

Όμως αργότερα οι αρχές αναθεώρησαν, κάνοντας λόγο για διαμαρτυρία εναντίον μεταγωγών κρατουμένων σε άλλες φυλακές.

Συμμορίες που επιδίδονται κατά κύριο λόγο σε διακίνηση ναρκωτικών και φέρονται να συνδέονται με μεξικανικά καρτέλ βρίσκονται σε πόλεμο για τον έλεγχο φυλακών στον Ισημερινό, πολλές από τις οποίες έχουν μετατρέψει πρακτικά σε κέντρα επιχειρήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπροστά στο συνεχιζόμενο κύμα βίας, ο απερχόμενος πρόεδρος Γκιγιέρμο Λάσο (δεξιά) κήρυξε την 24η Ιουλίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλο το σωφρονιστικό σύστημα. Το μέτρο εξαίρεσης επιτρέπει ιδίως να αναπτύσσονται οι ένοπλες δυνάμεις μέσα στις φυλακές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.