ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισραήλ: Σε ετοιμότητα Αμερικανοί της Delta Force και SEALs για την απελευθέρωση αιχμαλώτων

Θα μπορούσαν να διεξάγουν οι ίδιες μια επιχείρηση διάσωσης, αν τους δοθεί εντολή

Ισραήλ: Σε ετοιμότητα Αμερικανοί της Delta Force και SEALs για την απελευθέρωση αιχμαλώτων

Σύμφωνα με δύο ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ μιλώντας για την κατάσταση στο Ισραήλ αμερικανικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων έχουν τεθεί σε επιφυλακή σε μια «κοντινή ευρωπαϊκή χώρα».

Οι πηγές είπαν για τις μονάδες αυτές ότι θα μπορούσαν να διεξάγουν οι ίδιες μια επιχείρηση διάσωσης, αν τους δοθεί εντολή.

Προς το παρόν, όμως, δεν υπάρχει ένδειξη ότι αυτές οι αμερικανικές δυνάμεις θα βοηθήσουν σε οποιεσδήποτε επιχειρήσεις επί του εδάφους στο Ισραήλ, είπαν οι πηγές. Βρίσκονται όμως μόνο λίγες ώρες μακριά με αεροπλάνο, αν χρειαστεί να επέμβουν.

Οι αξιωματούχοι δεν ανέφεραν τι είδους δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων τέθηκαν σε επιφυλακή, ανέφεραν όμως ότι υπάγονται στην Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων.

Οι δύο κύριες αντιτρομοκρατικές μονάδες που υπάγονται στην Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων και ιστορικά έχουν αναλάβει αποστολές διάσωσης ομήρων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Delta Force, γνωστή επισήμως ως 1st Special Forces Operational Detachment-Delta, και η SEAL Team Six (Naval Special Warfare Development Group) του Πολεμικού Ναυτικού.

Η SEAL Team Six είναι επίλεκτη ομάδα των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που περιβάλλεται από άκρα μυστικότητα.

Η δράση της έγινε ευρύτερα γνωστή το 2011 όταν μέλη της έφεραν σε πέρας την αποστολή εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην απομονωμένη έπαυλη του Αμπόταμπαντ στο Πακιστάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.