ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 5,3 τόνοι κοκαΐνης από πλοίο που πήγαινε Τουρκία

Συνελήφθησαν 5 άτομα

Ιταλία: Κατασχέθηκαν 5,3 τόνοι κοκαΐνης από πλοίο που πήγαινε Τουρκία

Τον αριθμό-ρεκόρ των 5,3 τόνων κοκαΐνης που μεταφέρθηκε μεταξύ πλοίων στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Σικελίας κατέσχεσαν σήμερα οι ιταλικές αρχές. 

Το πλοίο προοριζόταν για την Τουρκία «μετά την εκφόρτωση του φορτίου του», ανέφερε η Gurdia di Finanzia.

Το φορτίο είχε εκτιμώμενη αξία 850 εκατομμυρίων ευρώ (946 εκατομμύρια δολάρια) και πέντε άτομα έχουν ήδη συλληφθεί (ένας Ιταλός, ένας Γάλλος, δύο Τυνήσιοι και ένας Αλβανός).

Ο συνταγματάρχης Τζιανλούκα Αντζελίνι είπε στο BBC Turkish ότι ο τελικός προορισμός του πλοίου φαίνεται να είναι η Τουρκία.

Ο συνταγματάρχης δήλωσε ότι το πλοίο με το όνομα «Plutus» (με σημαία Παλάου) απέπλευσε από τη Νότια Αμερική, πιθανώς από τη Βενεζουέλα ή το Τρινιντάντ. Μεταξύ των 15 μελών του πληρώματος του πλοίου, υπήρχαν υπήκοοι Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν και Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Οικονομικής Αστυνομίας, το «εμπορικό πλοίο που προσπαθούσε να πλεύσει προς την Τουρκία» ακινητοποιήθηκε και άρχισε να ρυμουλκείται προς το λιμάνι του Παλέρμο.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση κοκαΐνης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε ολόκληρη την εθνική επικράτεια και μία από τις σημαντικότερες παγκοσμίως», αναφέρουν ακόμα οι Ιταλοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.