ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Καναδάς: Ελικόπτερο συνετρίβη σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς – Νεκρός ο πιλότος

Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα

Καναδάς: Ελικόπτερο συνετρίβη σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς – Νεκρός ο πιλότος

Συνετρίβη την Τετάρτη στην Αλμπέρτα του δυτικού Καναδά, ελικόπτερο το οποίο συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τη ζωή του, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η καναδική αστυνομία.

Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης. Τα συντρίμμια του εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα κοντά στη λίμνη Χέιγκ, στη βόρεια Αλμπέρτα.

Ο Κρις Κρέπσκι της Επιτροπής για την Ασφάλεια των Μεταφορών (TSB), δήλωσε ότι «το ελικόπτερο συνετρίβη κατά τη διάρκεια επιχείρησης για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών», σημειώνοντας ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν σε απομακρυσμένη τοποθεσία. Συμπλήρωσε ότι διεξάγεται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Σε ανακοίνωσή της η Βασιλική Χωροφυλακή του Καναδά ανέφερε: «Υλοτόμοι επιχείρησαν καρδιοπνευμονική ανάνηψη στον μοναδικό επιβαίνοντα στο ελικόπτερο».

Ο 41χρονος πιλότος μεταφέρθηκε ακολούθως στο αεροδρόμιο Πις Ρίβερ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, αποτίοντας φόρο τιμής στον «γενναίο πιλότο», είπε: «Είμαι συντετριμμένος μετά την είδηση ότι άλλος ένας Καναδός που έδινε μάχη με τις πυρκαγιές έχασε τη ζωή του. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις υπηρεσίες που πρόσφερε σε αυτήν τη χώρα»,

Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών μέσα στον Ιούλιο. Είχαν προηγηθεί αυτοί 25χρονου πυροσβέστη και 19χρονης πυροσβέστριας.

Από τις αρχές του χρόνου, περισσότερα από 110 εκατομμύρια στρέμματα έχουν καεί στον Καναδά, όπου χθες Πέμπτη ήταν ενεργά 880 πύρινα μέτωπα και 540 εξ αυτών μαίνονταν εκτός ελέγχου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Καναδάς, που λόγω της γεωγραφικής του θέσης επηρεάζεται πολύ πιο γρήγορα από την υπερθέρμανση του πλανήτη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ακραία καιρικά φαινόμενα, των οποίων η ένταση και η συχνότητα επιδεινώνει η κλιματική αλλαγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.