ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κατά του Ισραήλ η Σαουδική Αραβία: «Να αποτραπεί η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα»

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέχει την απαραίτητη βοήθεια και ιατρική περίθαλψη στον λαό της Γάζας»

Κατά του Ισραήλ η Σαουδική Αραβία: «Να αποτραπεί η ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα»

Τη διεθνή κοινότητα να κινηθεί γρήγορα για να σταματήσει κάθε στρατιωτική κλιμάκωση εναντίον αμάχων και να αποτραπεί μια ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα κάλεσε η Σαουδική Αραβία, η οποία τάχθηκε κατά του Ισραήλ.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέχει την απαραίτητη βοήθεια και ιατρική περίθαλψη στον λαό της Γάζας, επειδή η στέρηση των βασικών ειδών ανάγκης για μια αξιοπρεπή ζωή παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση-κάλεσμα της Σαουδικής Αραβίας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Βασιλείου.

Το Ριάντ προειδοποίησε επίσης ότι εάν δεν πραγματοποιηθεί αυτό, θα επιδεινωθεί η κρίση και τα δεινά που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής.

Η Σαουδική Αραβία ζήτησε τον τερματισμό της ισραηλινής πολιορκίας στη Γάζα, την απομάκρυνση τραυματιών αμάχων και την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την Αραβική Ειρηνευτική Πρωτοβουλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε πως «επιβεβαιώνει την κατηγορηματική του απόρριψη των εκκλήσεων για αναγκαστικό εκτοπισμό του παλαιστινιακού λαού από τη Γάζα και την καταδίκη του για τη συνεχιζόμενη στόχευση ανυπεράσπιστων αμάχων εκεί».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.