ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κι όμως μπόρεσε: Ο θανατοποινίτης που κατάφερε να τα κάνει ακόμα χειρότερα για τον ίδιο

Είχε καταδικαστεί για την δολοφονία του βοηθού σερίφη Donald Bond Jr. το 2003

Κι όμως μπόρεσε: Ο θανατοποινίτης που κατάφερε να τα κάνει ακόμα χειρότερα για τον ίδιο

Ο Marlon Kiser ήταν ένας θανατοποινίτης στο Tennessee, ο οποίος πέρασε πάνω από 20 χρόνια να προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του.

Είχε καταδικαστεί για την δολοφονία του βοηθού σερίφη Donald Bond Jr. το 2003. Ο Kiser ισχυρίστηκε ότι τον είχε παγιδέψει ο πρώην συγκάτοικός του, ο οποίος είχε κίνητρο να σκοτώσει το θύμα, επειδή είχε σχέσεις με τη γυναίκα του.

Από τη φυλακή, συνέχισε να ισχυρίζεται πως είναι αθώος, έφτιαξε μια ιστοσελίδα και έκανε αίτηση για επιείκεια από τον κυβερνήτη. Έλαβε επίσης υποστήριξη από ορισμένους ακτιβιστές κατά της θανατικής ποινής αλλά και από θρησκευτικούς ηγέτες. Υποστήριξε ότι ήταν αθώος και ότι η δίκη του ήταν άδικη. Είπε ότι του αρνήθηκαν καλούς δικηγόρους, ότι η εισαγγελία απέκρυψε στοιχεία και ότι οι ένορκοι ήταν προκατειλημμένοι.

Η πιο απέλπιδα προσπάθεια να καθαρίσει το όνομα του έγινε όταν ζήτησε από το δικαστήριο να τεστάρει τα δακτυλικά του αποτυπώματα πάνω στο φακό και μέσα στο αυτοκίνητο, ελπίζοντας πως θα δείξει εκείνα του συγκατοίκου του. Παρακάλεσε θερμά, οι δοκιμές να γίνουν πριν την εκτέλεσή του η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 9 Δεκεμβρίου του 2023. Ήταν σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα τον αθώωναν και θα ενέπλεκαν τον Chattin.

Ωστόσο, τα αποτυπώματα ήταν δικά του, δίνοντας ακόμα περισσότερες αποδείξεις ότι εκείνος ήταν ο δολοφόνος. Ο εισαγγελέας της κομητείας είπε ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα «δεν λένε ψέματα» και ότι αποδεικνύουν πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι ο Kiser σκότωσε τον Bond. Είπε ότι ο Kiser «πήρε αυτό που του άξιζε».

Η τελευταία ελπίδα του έσκασε στα χέρια και ουσιαστικά έκανε τα πράγματα χειρότερα σφραγίζοντας τη μοίρα του. Πέθανε από επιπλοκές του COVID-19, στις 10 Νοεμβρίου του 2023, κι ενώ βρισκόταν στη σειρά για θανατική ποινή.

Ο θάνατος του Kiser δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την επιείκεια και το δικαστικό σύστημα. Ο δικηγόρος του, Henry Martin, είπε ότι ήταν αθώος και ότι ήταν θύμα ενός ελαττωματικού συστήματος. Είπε ότι ο Kiser ήταν άνθρωπος, όχι στατιστική, και ότι ήταν γιος, αδερφός, φίλος και άτομο βαθιάς πίστης. Είπε επίσης ότι η περίπτωση του Kiser ήταν ένα τραγικό παράδειγμα του πώς το σύστημα της θανατικής ποινής είναι παντελώς άδικο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά η χήρα του Bond, Lisa Bond, είπε ότι ένιωθε ανακούφιση που ο Kiser ήταν νεκρός. Είπε ότι ήταν ένας ψυχρός δολοφόνος που εκτέλεσε τον άντρα της και τον πυροβόλησε 11 φορές. Είπε ότι ήλπιζε να υπέφερε και ότι θα καεί στην κόλαση. Είπε επίσης ότι ήταν χαρούμενη που δεν χρειάστηκε να γίνει μάρτυρας της εκτέλεσής του και ότι μπορούσε επιτέλους να συνεχίσει τη ζωή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.