ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κίεβο: «Η δολοφονία του Γ.Πριγκόζιν ανατέθηκε στην FSB – Θα δούμε με τον καιρό αν θα το πετύχει»

«Θα χρειαστούν κάποιο χρόνο για να προετοιμάσουν»

Κίεβο: «Η δολοφονία του Γ.Πριγκόζιν ανατέθηκε στην FSB – Θα δούμε με τον καιρό αν θα το πετύχει»

Ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Κιρίλο Μπουντάνοβ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο The WarZone ότι η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (FSB) είχε αναλάβει να εξουδετερώσει τον ηγέτη της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, μετά την αποτυχημένη εξέγερση του περασμένου Σαββατοκύριακου. 

«Γνωρίζουμε ότι η δολοφονία του Πριγκόζιν ανατέθηκε στην FSB. Θα το πετύχουν αυτό; Θα το δούμε με τον καιρό. Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι πιθανές επιθέσεις εναντλιον του δεν θα είναι σύντομες. Θα χρειαστούν κάποιο χρόνο για να προετοιμάσουν. Αλλά θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι αυτό είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Θα μπορέσουν να το κάνουν; Θα το τολμήσουν;» δήλωσε ο Μπουντάνοφ.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, αν ο Πριγκόζιν είχε υλοποιήσει το αρχικό του σχέδιο με την ανταρσία, η Ρωσία θα είχε ήδη χωριστεί σε τουλάχιστον δύο μέρη.

«Αν ο Πριγκόζιν είχε μπει εκείνη την ημέρα στο Κρεμλίνο, θα είχε δείξει ότι αυτό ήταν άδειο. Δεν υπήρχαν υπουργοί. Δεν υπάρχουν πραγματικοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Όλοι τους έφυγαν τρέχοντας. Και θα έδειχνε ότι τώρα δεν υπάρχει εξουσία στη Ρωσία» είπε ο Μπουντάνοβ, προσθέτοντας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αλλά από την άλλη πλευρά, κάποιοι αξιωματούχοι από την Αγία Πετρούπολη ή από αλλού θα άρχιζαν να ισχυρίζονται ότι αυτοί είναι η νόμιμη κυβέρνηση. Αυτό θα δημιουργούσε μια κατάσταση διπλής εξουσίας στη χώρα. Με δεδομένο ότι κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία, κερδήθηκε κάποιος χρόνος για τη ρωσική ηγεσία, για τις ρωσικές αρχές. Όμως η θέση τους ως πυλώνας εξουσίας που ελέγχει τα πάντα υπονομεύτηκε από τις ενέργειες του Πριγκόζιν και δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.