ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κίνα: Φιλοξενία σε κινεζικό λιμάνι για ρωσικό πλοίο με φορτίο όπλων από τη Βόρεια Κορέα

Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Κίνα για την παρουσία του πλοίου

Κίνα: Φιλοξενία σε κινεζικό λιμάνι για ρωσικό πλοίο με φορτίο όπλων από τη Βόρεια Κορέα

Η Κίνα φέρεται να επιτρέπει σε ένα ρωσικό πλοίο, το οποίο μεταφέρει όπλα από τη Βόρεια Κορέα, να καταφύγει στο λιμάνι της.

Αναλυτές του Royal United Services Institute αναφέρουν ότι το πλοίο «Angara» βρίσκεται στο λιμάνι Zhoushan στην ανατολική επαρχία Zhejiang της Κίνας. Το Reuters δημοσίευσε δορυφορική εικόνα του πλοίου.

Σύμφωνα με το Reuters, ένα φορτηγό πλοίο που είναι νηολογημένο στη Βόρεια Κορέα και εμπλέκεται σε μεταφορά όπλων στη Ρωσία, βρίσκεται ελλιμενισμένο σε κινεζικό λιμάνι για μήνες.

Η Βόρεια Κορέα θεωρείται κύριος προμηθευτής όπλων για τη Ρωσία, προσφέροντας μεγάλα στρατιωτικά πακέτα, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων και περισσότερα από 3 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού.

Προηγούμενες δορυφορικές εικόνες έδειξαν ότι η στρατιωτική βοήθεια της Βόρειας Κορέας προς τη Ρωσία διέρχεται από τα κοινά τους σύνορα στην Άπω Ανατολή.

Το Ινστιτούτο Royal United Services (RUSI) του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι το φορτηγό πλοίο Angara, που βρίσκεται ελλιμενισμένο σε ναυπηγείο στην ανατολική επαρχία Zhejiang της Κίνας, συμμετείχε στη μεταφορά βορειοκορεατικών στρατιωτικών φορτίων στη Ρωσία.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι είναι ενήμερος για «αξιόπιστες αναφορές ανοιχτού κώδικα» που υποδεικνύουν ότι το Angara βρίσκεται ελλιμενισμένο στην Κίνα, κάτι που αποτελεί παραβίαση ψηφίσματος του ΟΗΕ που αφορά το εμπόριο με τη Βόρεια Κορέα.

Το Angara, στο οποίο επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2022, φέρεται να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 11 ταξίδια μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ρωσίας, σύμφωνα με τη RUSI.

Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε στο Reuters ότι δεν έχει πληροφορίες για το πλοίο, ενώ το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και το ναυπηγείο όπου βρίσκεται ελλιμενισμένο το Angara δεν έχουν απαντήσει στα αιτήματα για σχόλια.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση από το «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.